Andrea i USA 11/12 -
Utvekslingsutfordring

  • Date: 04.apr.2011 | Time: 19:13

Nå har jeg fikset på designet på denne bloggen, og jeg postet et utkast av et innlegg i går, bare for å liksom ha et innlegg når jeg forhåndsviser designet i arkiv (i og med at jeg ikke hadde postet noen innlegg i hele mars), så hvis dere leste deet, så ja. Kanskje jeg poster det senere! Har ett lite problem med designet, på skolepcen og macen min så er det bare de 3 øverste innleggene som liksom har det "nye designet" og liksom denne skriftstørrelsen osv. Lurte på hvordan designet mitt ser ut på deres pc/mac? :-) Og hva synes dere om det? Let me know with a comment below, lol, det rimte.

Nå poster jeg også utfordringen som har ligget i arkivet en god stund! Here you go.

Hvor skal du dra på utveksling?

The United States of America !

Hvilken organisasjon reiser du med?

Explorius og har ISE som underorganisasjon. Har ikke noe negativt å si om Explorius, de svarer mailer fort og informerer meg godt om alt som skjer i fremtiden (som er planlagt). ISE derimot er kanskje litt trege? Hvertfall mitt inntrykk.

Hvor kunne du aller helst tenke deg å ende opp?

Det er noe jeg faktisk ikke bryr meg så mye om. Familien som teller mest, men selvfølgelig ville det vært deiligere med en stat litt varmere klima enn det vi har her. Uansett så er jeg villig til å ta utfordringen på strak arm dersom jeg skulle havne på et konservativt sted, et lite sted, et større sted eller et sted som ved førsteinntrykk faktisk kan være ganske likt Norge.

Har du fått vertsfamilie eller gjort stats-/regionsvalg?

Nei, nei og nei! Venter fortsatt i spenning på familie, og hadde først statsvalg, men jeg fjernet det!

Skal du på forbredelsesleir?

I utgangspunktet skal jeg til NY på Soft Landing Camp, men det er jo ikke 100 % sikkert, fordi avreisedatoen skal klaffe med skolestart eller evt. når vertsfamilien vil at jeg skal komme!

Hva gleder du deg mest til?

ALT. Nedturene, oppturene, møte nye mennesker, berg- og dalbanen, ny kultur, spesielle amerikanske anledninger osv. Tror alt kommer til å bli en del av hvem jeg er når jeg kommer tilbake, og jeg tror alt kommer til å forandre meg på en positiv måte!

Hva gruer du deg mest til?

Gruer meg til å dra fra mamma og pappa, og vennene mine, og hunden min, da. Jeg gruer meg kanskje litt til å få vertsfamilie, fordi da blir alt så mye mer realistisk og jeg er ikke akkurat veldig forberedt på dette. Tror det egentlig var litt spontaniteten i meg som fikk meg til å gjøre det. Uff, nei, jeg vet ikke.

Kunne du tenke deg å prøve en ny sport?

Har tenkt litt på dette, og jeg er ikke helt sikker. Det blir jo kanskje ingen ny sport for min del, i og med at jeg har spilt volleyball før og jeg danser! Det er vel de sportene jeg tenker mest på, og muligens tennis hvis skolen tilbyr det! Tar det litt på sparket!

Hva tror du du kommer til å savne mest?

Har skrevet et helt innlegg om dette, så trykk her for å komme direkte til det.

Skal du på en arrangert tur med organisasjonen?

Har tenkt på det, mulig jeg blir hos familien, men har også tenkt på Hawaii og vestkysten! Er virkelig ikke sikker. Mulig østkysten og, vi får se! ISE har jo organiserte turer, så hvem vet?

Nevn fire steder du kunne tenke deg å besøke i landet ditt.

LA <3


NY <3San Francisco <3

Litt usikker på nr. 4.. kanskje...Dårlig bilde, men... Las Vegas ! :)

EDIT: TULLAA.. WILMINGTON, NC OFC <3 hahha one tree hill nerd ja.. heh. dorky

Tror du dette blir et bra år?

Jeg vet at det blir det! UANSETT hva som skjer, tror jeg at jeg kommer styrket ut av situasjonen!

Hvilke blogger leser du av de som er på utveksling nå? (Et lite spørsmål jeg la til selv)

http://heddainusa.blogg.no

http://martinaiusa.blogg.no

http://mly.blogg.no

http://oneyearincali.tumblr.no

http://jannehuse.blogg.no

http://amandafl.blogg.no

http://elineiutah.blogspot.com/

 Økonomi

  • Date: 02.feb.2011 | Time: 19:04

Heisann! Har ikke hatt mye å blogge om i det siste, rett og slett fordi det ikke er mye nytt på USA-fronten! :-( Desverre. Men så tenkte jeg at jeg kunne forhøre meg litt med dere andre utvekslingsstudenter da, ang. økonomien og jobb og stipend og alt sånt!

Jeg er så heldig at mamma og pappa betaler hele programavgiften for meg, slik at halvparten av stipendet kommer de til å få. Men hvor mye får man i stipend sånn ca? Jeg aner ikke. Noen som vet? Uansett, så får de det, og resten kommer de til å spare for meg, eller jeg sparer det selv, sånn at jeg kan ha de å betale eventuelle reiser underveis.

Så var det dette med lommepenger da. Kommer dere til å få tilsendt månedspenger? Evt. hvor mye kommer dere til å få sånn ca. i mnd? Altså, mamma og pappa kommer til å sette inn ca. 1500-2000 kr i mnd. på kontoen min. Ikke for å høre helt bortskjemt bitch ut, men altså.. jeg tror jeg bruker mer enn 2000 kr tilsammen i mnd nå. Sånn at jeg syntes det hørtes lite ut i begynnelsen, men såååå kom jeg på at alt er jo tydeligvis mye billigere i USA, men så må man jo som oftest betale for noen av måltidene selv, tannkrem (lol) osv. selv right? Så jeg vet ikke jeg.. Regner med at 1500-2000 kr er passe! Eller hva?

Jeg er ikke en systematisk sparer akkurat... men siden rett før jul har jeg klart å spare en del. Jeg har ingen jobb nå, men jeg tar en rengjøringssession hos min mormor annenhver uke, og da tjener jeg 300 kr. Dessuten så har jeg greid å spare endel fra å få penger av mamma eller pappa for å kjøpe klær, og heller spart de fordi jeg tenker at jeg heller vil ha de med til USA. Tenker kanskje å bruke litt av konfpengene mine også hvis det trengs. Hvor mye har dere spart? Har dere evt. noen lure sparemetoder å dele? Jeg vil gjerne ha en deltidsjobb men jeg merker at det drar seg til på skolen og derfor har jeg rett og slett ikke tid til å jobbe når jeg har nok med å holde snittet mitt over 4,5, trene på sats, være med venner, danse, og være med familie osv. Men jeg vurderer det. Hva slags jobber har dere? Evt. vet dere om noen slags jobber man kan få når man er under 16 år? Deltidsjobber altså. Eller sommerjobber.

Ble langt og komplisert dette her.. heh, sorry...Sommer- og vinterkarakterer

  • Date: 24.jan.2011 | Time: 18:52

Jaa, jeg har fått tilbake karakterkortet. woot woot! Fikk 4,8 i snitt, så jeg får fortsatt dra til USA! Så jeg er ganske fornøyd, bare at jeg har gått ned litt fra i fjor da.. Men men! :-)

Det er mange som har lurt på om sommer og vinter karakterene teller på samme måte, og ja det gjør de. Jeg har sendt mail til Explorius og spurt og dette fikk jeg som svar:

"Ja, sommerkarakterene gjelder på samme måte som julekarakterene. Det som er tommelfingerregelen er at du må ha en 3er i snitt. Du kan ha en 2er men da må du også ha en 4er. Mer enn 2 toere er et problem og i verste fall kan organisasjonen nekte å ta deg imot og da blir det ikke noe utveksling nei. Stryk er en absolutt "no go". Så hold karakterene oppe og ta evt. ekstra timer i de fagene du skulle slite med, så går det nok veldig bra!"

Og hun skrev i en senere mail at orden og oppførselskarakterene gjelder på samme måte. Regner med at det betyr at du må ha god i begge, hvis ikke får du antakeligvis ikke lov til å dra. :-) Håper dere fikk svarene dere ville ha! Så at det var flere som lurte på det :-)

Hvordan gikk det med deres karakterer? Noen som ikke får dratt? :(

Fagvalg og godkjent vg2

  • Date: 15.jan.2011 | Time: 19:31

Først vil jeg si gratulerer så mye med vertsfamilie til Marie!! Ble kjempenysjerrig og glad på hennes vegne, synes det er utrolig spennende! :-D Har ikke noe i mot å vente litt til jeg, liker ventingen sånn passe godt :-D Det er jo så gøy å se at andre begynner å få familie :-D

Så lurte jeg på noe. Hva må dere gjøre for å få året godkjent? Har snakket med rådgiveren, og det eneste jeg må, er visst å stå i alle fag, og sende inn et skriv/søknad  til rektor som en bekreftelse på at jeg skal på utveksling ogsånt, og at jeg skal søke om et år fri. Skjønte egentlig ikke det. Heh. Skjønte egentlig ingenting. Men jeg vet at det ikke er noen fag jeg må velge, bortsett fra matte som tilsvarer det jeg ville valgt i Norge. Det viktigste er at jeg klarer å fordype meg i 2 fag i 3. klasse. Fagene jeg har tenkt til å velge da, er:

1. Chemistry - og fordype meg på dette i 3. klasse

2. Pysics - fordype meg i dette også i 3. klasse

3. Pre-calculus (R1) - Hvis jeg velger dette mattekurset får jeg realfagspoeng, og jeg kan fortsette med R2 i 3. klasse, noe jeg også skal.

4. US history - Er ikke dette obligatorisk?

5. English - Er det også obligatorisk? Hvis ikke vil jeg gjerne ha et litt lettere ett.. hehe, kanskje Study Hall elns.. Hadde vært greit diigg det.

Så, når jeg kommer hjem, så kan jeg velge 3 fag i 3. klasse, i tillegg til å ha matte R2, som jeg har i stedet for den obligatoriske matten 2T eller 2P. Da har jeg planer om å velge ( i tillegg til R2) kjemi, fysikk og enten psykologi eller engelsk lit. :-) Ser at dette kommer til å bli hardt altså... Uff, men jeg regner med det ikke er noe problem å bytte hvis det blir FOR vanskelig. :-P Hva skal dere velge? :-)


Recently hearted //weheartit

Edit: Jeg trenger ikke ta språk(fransk) i USA med mindre jeg skal velge det i 3. klasse, noe jeg ikke har planer om. :-) Trenger heller ikke ta det som privatist e.l. fordi jeg lærer bedre et annet språk, så fransk er dermed avsluttende for meg i år :-)

Les mer i arkivet » November 2011 » Oktober 2011 » September 2011

WELCOME


Reiser til USA skoleåret 2011/2012 for å være utvekslingselev gjennom Explorius/ ISE. Kommer til å blogge under oppholdet, men også om evt. forberedelser og søknadsprosessen. Stay tuned, hvis du vil følge mitt livs hittil største reise!

WISE WORDS


    "Our biggest regrets are not for the things we did, but for the things we didn't do"

    "No one is in control of your happiness but you; therefore, you have the power to change anything about yourself or your life that you want to change."

    "We all have our own life to pursue, our own kind of dream to be weaving. And we all have some power to make wishes come true, as long as we keep believing."

LATEST POSTShits