Andrea i USA 11/12 -
Home for Christmas

 • Date: 27.nov.2011 | Time: 07:39

 I morgen er første søndag i advent...

 It's just one of those days

 • Date: 26.nov.2011 | Time: 08:30

Noen ganger så har jeg helt utrolig hjemmelengsel, og alt jeg vil er å være alle andre steder enn der jeg er akkurat nå. Der jeg tenker på alt det jeg ikke har i stedet for det jeg har, og hvor jeg tenker på hvordan alt kunne vært annerledes, på en bedre måte.

Det er dager som dette at jeg tenker på hvordan jeg kunne hatt det. Sove i senga mi i kjære Oslo, ha frihet, være med venner og familie, spise norsk mat, gå på norsk skole, faktisk lære noe på skolen, snakke norsk, klemme på gode venner, kose med hunden min, være omringet av alle de små tingene og menneskene som gjør at jeg er meg. Fortsatt gå på CL og bodd i Brownsville, fortsette å utvikle de allerede gode vennskapene jeg hadde, ikke føle at jeg sløste bort nesten halve tiden her på å bli kjent og knytte meg veldig godt til mennesker som jeg kanskje ikke vil se igjen, ha to steder å ha hjemmelengsel til. OGSÅ VIDERE.

Helt ærlig, det er nå det frister å ta første fly hjem. Det er nå det føles ut som om så bra som jeg hadde det på CL er det toppen av hvordan blir eller ble for meg her i statene, at ting aldri kommer til å bli så bra igjen. Så bra som hjemme, og så bra som på CL. At jeg da ikke vil sløse bort det neste halvåret med å ha det nesten bra, og at jeg like så godt kan snu nesetippen hjem og ha det bra.

Er nok ikke så smart å skrive dette offentlig, men er det sånn så er det sånn, og jeg vil ikke prøve å skjule det som er vanskelig,  bare for å fremstille året mitt som "perfekt", for det er det virkelig noe det ikke har vært til nå. Prøver vel egentlig bare å si at utveksling ikke alltid er en dans på roser. Og det er i stunder som dette at jeg også tenker at det ikke er verdt det. 

Men ikke bekymre dere, det går nok over. 


"Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain". Those little things that make you live, laugh and love

 • Date: 23.nov.2011 | Time: 01:12

På fredag hadde vi assembly for å introdusere alle vintersportene og liksom "sette pris på" høstsportene og de som drev med det! Senere på kvelden kom vsøster sin familie, hun har tre barn, på besøk fra Salem. Vi forberedte oss på familie reunion og stor thanksgivingsammenkomst på lørdagen.

F

Lørdagen kom og gjestene kom rundt kl. 10.00 og hjalp til med tilbreding av mat osv. Rundt 40 stk. kom, så det var ganske mange! Dum som jeg er, tok jeg ikke så mange bilder, men noen av søte Addison! Hun er kvart norsk, haha :-) Vmor tilberedte sinnsykt mye mat og jeg var såååå mett. Som norsk jul. Bare med turkey! Vi lagde sånn svær turkey som man bare ser på filmer, men vi kuttet den opp i mindre biter når vi skulle servere, da :-) Alt i alt en bra dag!

Søndagen dro vi inn til Bend og handlet litt klær til Jakob, kjæresten til Katharina og planen var egentlig å dra til Macys også, men vi måtte innom en dyrebutikk først, fordi de ville kjøpe to lovebirds i jubileumspresang til hverandre, og dyrebutikken stengte tidlig! Gjett hva vi kom ut med fra dyrebutikken. To lovebirds og en valp! YAY! Har ingen bilder av valpen enda, og den er ikke hjemme atm, men poster bilder senere! Det er en blanding mellom varulv og alaskan malamute! Kjempesøt! 
Igår hadde vi noen folk på besøk, bl.a. utvstudenter fra Brasil, Belgia og Danmark og vi lagde alle vår egen rett fra hver vår nasjon! Gjett hva jeg lagde! FISKEGRATENG MEHE. Lol.

Idag skal jeg mest sannsynlig på Kino med Caroline og se den nye Twilightfilmen men ikke hvis ikke kontaktpersonen kommer snart! Hun er veldig treg! Og vi skulle egentlig spise først! Så får se om vi rekker det, eller om vi må utsette det til en annen dag!

Det var det! God morgen Norge! (Lol, er ikke morgen før om 5 timer men...

xoxo <3 Dagen i dag + timeplan

 • Date: 19.nov.2011 | Time: 04:27

Idag har vært finfin dag :-) Og en vanlig dag! Var på skolen, rotet litt rundt fra rom til rom i håp om å ordne opp et par ting i lunsjen, så hadde vi en assembly og etter skolen dro jeg og vsøstrene mine og kjæresten til Kath, Jakob, rundt og gjorde unna noen ærender! Nå er vi hjemme og jeg har skypet med verdens beste Elin, spist middag og nå venter vi gjester fordi i morgen skal vi ha en stooor family reunion her! 


Haha! love you <3

Og her er min nye timeplan:

1. Volleyball

2. US history

3. Creative Writing

4. Chemistry

5. NJROTC

6. Human Body Anatomy & Physiology

7. Calculus

Volleyball er chill, og digger læreren. Hun er også treneren til volleyballaget som forøvrig nå er 6x state champions! De vant årets state championship forrige lørdag faktisk! I denne timen bare passer vi og setter til hverandre og hitter om vi vil! Noen ganger lager vi også lag og spiller mot hverandre! Denne klassen er snart ferdig da den bare varer 1 semester.

US history er greit! Liker læreren min her, for hun er så koselig og snill! Det er en vanskelig klasse med mange nye ord, men hun hjelper meg alltid så det går greit! :-)

Creative writing er utrolig kjedelig! Prøver å lure læreren med at jeg er dum og fra et annet land og at jeg må skrive halvparten av hver eneste stil på norsk, men etter at hun leste noe av det jeg leverte inn sa hun nei fordi jeg fikk A+ på det jeg hadde levert inn. Haha, da gikk den planen i dass. Kunne ønske amerikanere var mer lettlurte :-)

Chemistry er sålangt ganske enkelt faktsik! Jeg liker læreren og hvordan han strukturerer timene sine! Digger også de jeg sitter med i den timen, Analee, Courtney og Carly (sistnevnte er tvillinger, og såå koselige) vi er liksom litt nerdene men jeg liker det! 

NJROTC vet jeg ikke engang hva står for! Tror det er noe med militæret eller noe sånt, men digger læreren for han er lættis. Han var commander i millitæret så alle kaller han det, Commander. Basically en time jeg kan bruke på lekser, eller noe annet som er litt mer unyttig!!! Noe det nesten alltid blir til at jeg gjør... ha

Human Body Anatomy & Physiology er nok en av de vanskeligste klassene jeg tar! Det er sååååå mange ord man må kunne! Hadde nettopp om "The Skeletal system" og bare på selve underarmen så var det liksom 100 ting og navn man skulle kunne plassere og alle navnene har sånn latinsk opphav osv. så det er sykt vanskelig og huske alt!!!

Calculus er også en av de vanskeligste klassene jeg tar! Det er en blanding mellom R1 og R2 i Norge! Og siden jeg begynte med det for to uker siden og gikk glipp av to kapitler med grunneleggende stoff har jeg store vanskeligheter for å forstå alt! Det gjelder og holde tunga i munnen når man gjør disse mattestykkene for å si det sånn! Digger læreren da, hun er så morsom og rar, Ms. Bussmann (viste hun hva busemann var på norsk hahahha.... barnslig ja men hah.. lol morsomt). Digger også menneskene her! Igrunn en bra slutt på dagen!

Det var det! Ha en fin lørdag kjære Noreg!

 Min tid i USA pt. I

 • Date: 18.nov.2011 | Time: 07:17

Nå sitter jeg her, og har vært i USA i litt  over to måneder. For å være ærlig så er det mest sannsynlig de to månedene i hele mitt liv hvor jeg har lært mest om meg selv og hatt mer motgang enn det jeg trodde var mulig. Det har også vært to måneder hvor jeg har opplevd mer enn jeg noen gang kunne spurt om, hvor jeg har møtt flere koselige mennesker enn jeg noen gang hadde trodd jeg ville møte, og hvor jeg har sett flere steder enn jeg kunne bedt om.

Nå har jeg vært her i Prineville i to uker, og jeg liker meg sånn nogenlunde! Har ikke blitt kjent med så mange enda, for er ikke med på noen sport nå i vintersesongen. Vmor var ikke så veldig keen på å komme å hente meg hver dag etter skolen, så føler meg en smule loner! Men det skal forandres på!

Kommer ikke over hvor close det var mulig å komme med mennesker på 2 måneder. Jeg ble virkelig close med mange og har noen venner jeg tror jeg kommer til å holde kontakten i lang tid framover med fra Brownsville. Folk der er så utrolig søte! Savner alle, både trenere, lærere og alle de søte vennene mine derfra. Det var akkurat mennesker som de som jeg håpet jeg ville treffe når jeg dro hit. Derfor det var så utrolig kjipt å måtte bytte skole og by. Planlegger et besøk tilbake før jeg drar, kanskje to, men ingen ting er sikkert enda.

Her er et lite bildedryss litt sånn etter begynnelsen i NY til den siste tiden i Brownsville.

NEW YORK

FillipPENDELTON ROUND-UP

Dette var helt utrolig å se! Så western og så cowboy-ish! En ordentlig rodeo, og når folk snakker om rodeoer her så er the Pendelton Round-Up the rodeo. Kjørte 6 timer med familien Wallace og sov over 4 netter i deres campignvogn! Vi campet på parkeringsplassen på Walmart med to andre familier med søte barn! Virkelig en opplevelse!
Jaine - verdens søteste jente!!!

Bursdagen min var mens jeg var der, og de kjøpte kake og is og kort og greier og greier!!! Så koselige mennesker, jeg kjente de så vidt! 

Har mange flere bilder å vise, og mye mer å skrive, så kommer nok en part 2 og muligens part 3 de neste dagene! Har jo thanksgiving break nå, så en uke off, pluss at i morgen har vi assembly! Blir gøy å oppleve! Hadde også tenkt å begynne å blogge igjen, og vi får se om jeg kommer til å gjøre det! For en og halv ukes tid siden hadde jeg en ikke så koselig samtale med mamma, med nyheten om at hun hadde fått kreft. Dette var selvfølgelig et utrolig stort sjokk for meg, men legene sier det er en snill type brystkreft og at det er gode prognoser så akkurat nå velger jeg å håpe på det beste! Gjør hele situasjonen med å måtte starte på nytt mye hardere for meg, men jeg prøver å leve så normalt som mulig, for jeg vet at er det noe mammaen min vil, så er det at jeg skal nyte tiden her så mye som mulig!

Nå skal jeg dusje også busselalle!

Savner dere der hjemme <3

xoxoNy start!

 • Date: 02.nov.2011 | Time: 04:48

Nå sitter jeg her ved bordet i ett nytt hjem, med min nye vertssøster og vi følger de nye reglene som vertsmor har satt angående pcbruk. YAY! 

Så ja, jeg har byttet vertsfamilie, jeg måtte også bytte skole og by. Det er veldig veldig veldig bittersweet fordi jeg var så glad i min forrige skole og menneskene der, og alt, og flere familier der tilbød seg å ta meg inn. La oss bare si at ting ble komplisert for noen mennesker. Får ikke lov å skrive så mye om alt som har skjedd tror jeg. Men nå er jeg her da, i Prineville, Oregon.

Familien består av Katharina (17), Bella som er en utvekslingsstudent fra Kina (18), vertsmor Teri og vertsfar Stan. For ikke å glemme Misty og Buddy, de to hestene de har, og hunden Pilot! Og katten og kattungen da. Men jeg liker familien min her, og har også fått ny kontaktperson som var veldig bra, og jeg liker min nye så det er tres bien. Har bare hatt en vanlig skoledag, så føler ikke jeg kan uttale meg så mye om jeg liker menneskene der eller ikke enda... Men men. 

Vet ikke om jeg skal fortsette med bloggingen! Kanskje, kanskje ikke. Vurderer det, men jeg måtte bare komme med en kjapp oppdatering!! Setter pris på alle bekymringene som jeg vet at de nærmeste hjemme i kjære Noreg har hatt, savner alle supermasse!!!! Dere aner ikke. <3 

Og Maren, jeg er kjempeglad i deg!! Vet ikke hvordan jeg skulle kommet meg gjennom alt dette uten deg <3 

For now, Andrea <3 

Les mer i arkivet » November 2011 » Oktober 2011 » September 2011

WELCOME


Reiser til USA skoleåret 2011/2012 for å være utvekslingselev gjennom Explorius/ ISE. Kommer til å blogge under oppholdet, men også om evt. forberedelser og søknadsprosessen. Stay tuned, hvis du vil følge mitt livs hittil største reise!

WISE WORDS


  "Our biggest regrets are not for the things we did, but for the things we didn't do"

  "No one is in control of your happiness but you; therefore, you have the power to change anything about yourself or your life that you want to change."

  "We all have our own life to pursue, our own kind of dream to be weaving. And we all have some power to make wishes come true, as long as we keep believing."

LATEST POSTShits