Andrea i USA 11/12 -
Fake a smile

  • Date: 02.okt.2011 | Time: 04:35

Oregon-tid: 19.05 

Tenkte å komme med en liten oppdatering nå, siden det er så lenge siden sist. Forrige helg var jeg i Salem med kusinen til vertsmor, fordi vertsmor ikke ville ha meg i huset av forskjellige grunner. Så jeg og hun og barnebarnet hennes dro til kysten og en kystby som heter Lincoln City. Det er hvor dette bildet er tatt! 

Til nå føler jeg at utvekslingen har vært langt fra en dans på roser. Jeg kom hit, og følte med en gang at dette ikke var rett sted for meg. Jeg prøvde så godt jeg kunne å tilpasse meg til det faktum at vertsmoren min er eldre, og bor langt unna alt og ingenting. Hun bor i skogen, 20 min fra selve Brownsville. Dette ble en litt for stor utfordring for meg. Har hatt mange ganger hvor jeg har brutt sammen på rommet mitt, og hjemmelengselen er der hvert sekund jeg tilbringer "hjemme". Jeg har så vidt snakket med venner og familie hjemme, har kun hatt tilgang til mail et par ganger i uken og snakket med mamma og pappa på telefonen tilsammen 3 ganger. For å være ærlig, så føler jeg at det har gjort hjemmelengselen enda verre. For dere som aldri har hatt hjemmelengsel, så er dere heldige, for det er rett og slett j æ v l i g. Det er så mange dager hvor jeg holder rundt kosebamsen som jeg fikk av bestemor og tenker på hvordan jeg kunne ønske jeg var i mammas armkrok eller med de gode vennene mine i Norge.

Har nå snakket med kontaktpersonen min om å bytte familie og hun var igrunn ganske forståelsesfull, men virket også ganske irritert og sur på meg av ulike årsaker. Noe jeg ikke forstår meg helt på, fordi det var en velkomstfamilie. Uansett så har hun nå begynt å lete etter familie og det er det jeg venter på nå. Håper det går fort, fordi jeg liker ikke stemningen som er mellom meg og vertsmor etter at jeg fortalte at jeg ville flytte. 

Skolen går bra, og jeg klikker så utrolig godt med den chilenske utvekslingsstudenten. Vi har det så utrolig morsomt sammen! Ellers er amerikanere generelt utrolig greie, og jeg har blitt kjent med mange, men føler ikke at jeg virkelig kjenner folk enda, eller at jeg på noen måte har havnet i en "gjeng" enda. Spiller volleyball og har trening hver dag (man-tors, noen ganger fredager, men har ikke skole på fredager, og noen ganger søndager :):):):)) pluss kamper! Så er ganske travel, men føler jeg har vanskeligheter med å være meg selv, fordi jeg har så mye hjemmelengsel. Føler meg alltid mye bedre etter at jeg har snakket med familie eller venner hjemme, fordi jeg føler at de på en måte minner meg på hvem jeg er, noe som gjør det så mye enklere for meg, pluss at jeg slipper å tenke på hvordan de har det hjemme. 

Timeplanen min ser sånn ut for dette semesteret:

1. period: Study hall

2. period: Human body anatomy & physiology

3. period: US + Vietnamese history

4. period: Creative writing

5. period: Volleyball 

6. period: Pre-calculus/ Trigonometry/ College Algebra

7. period: Chemistry

Elsker lærerene mine i Chemistry og Volleyball! Misliker sterkt (mehe) mattelæreren fordi han gir mest lekser på hele skolen (noe folk sier hvertfall) og gjør at jeg ikke har tid til annet enn å dusje, spise middag og gjøre mattelekser før jeg går og legger meg om kvelden. 

Foresten så merker jeg at familieproblemer ogsånt er utrolig vanlig her. I går skulle jeg kjøre med en til et sted, og han hadde masse bokser i bilen og jeg bare "hva er dette?" og han sa det var fordi han nettopp hadde rømt hjemmefra eller blitt kastet ut fra moren sin sitt hus. Bare et av mange eksempler, pluss at folk snakker veldig åpent om det! 

I guess that's it for now. Håper neste gang jeg kan blogge er fra min nye vertsfamilies hus og at de da har internett!!!!

Savner dere hjemme <3

 

Les mer i arkivet » November 2011 » Oktober 2011 » September 2011

WELCOME


Reiser til USA skoleåret 2011/2012 for å være utvekslingselev gjennom Explorius/ ISE. Kommer til å blogge under oppholdet, men også om evt. forberedelser og søknadsprosessen. Stay tuned, hvis du vil følge mitt livs hittil største reise!

WISE WORDS


    "Our biggest regrets are not for the things we did, but for the things we didn't do"

    "No one is in control of your happiness but you; therefore, you have the power to change anything about yourself or your life that you want to change."

    "We all have our own life to pursue, our own kind of dream to be weaving. And we all have some power to make wishes come true, as long as we keep believing."

LATEST POSTShits