Andrea i USA 11/12 -
Hva kommer du til å savne mest?

  • Date: 22.feb.2011 | Time: 11:36

Jeg kommer til å savne utrolig mye! Får litt krampe inni meg av bare å tenke på det! Liksom, alt fra små detaljer til større ting som gjør at jeg faktisk har lyst til å stå opp om morgenen. Men materialistisk som jeg er, så kommer jeg nok til å savne et par ting og:

- Familie, mamma og pappa. Jeg kommer til å savne de ganske mye, men faktisk kanskje mormor mer. Tenker at det kan bli litt godt å være borte fra mamma og pappa, egentlig. Men mormor derimot! Hun er den beste mormoren! Hun er alltid så blid og glad når jeg kommer på besøk og forteller meg alltid hvor glad hun er i meg og at jeg er go' jenta hennes ogsånn :) ! Er kjempeglad i alle sammen, og kommer til å savne familiesammenkomster samt høytider osv. med familien :)

- Venner! Selvfølgelig! Tror jeg kommer til å savne bestien min og alle gode venner som jeg allerede nå er sikker på at jeg ikke kommer til å miste kontakten med! Dere vet hvem dere er, og jeg er kjempeglade i dere :) <3 Det å ha noen å snakke med om alt og ingenting daglig uten å måtte planlegge en skypesamtale pga. tidsforskjell. Det å bare ha de rundt, og spesielt når det blir ekstra tøft! Tror det kommer til å gjøre at jeg setter mer pris på å ha de der når jeg kommer tilbake!

- Kira! Verdens søteste hund!! Kommer til å savne at hun alltid jubler med sånn egen rar hundestemme og logrer så rumpen går i ett sett hver eneste gang jeg kommer hjem!! Også legger hun seg i senga mens jeg kler av meg ytterklærne også kommer hun og moser hodet inni meg. Haha, søt men klumsete <3

- Dansingen og sats, haha. Det er så gøy å danse der jeg går nå, spesielt når jeg gjør det med gode venner! Sats er også noe jeg kommer til å savne veldig, siden det er så deilig å kunne bare ta bussen to holdeplasser for å trene eller gå 2 min. fra skolen bort til Alexander Kiellandsplass å trene når jeg vil!

- Kollektiv transport, omg. Jeg liker tanken av at jeg er selvstendig og HATER tanken på at jeg faktisk må be folk om å kjøre meg rundt hele tiden. Jeg kommer til å føle meg såå innpåsliten!! Æsj. Det er driiitt, rett og slett.

- Norsk mat. Jeg elsker å lage ting fra bunnen av og å bake alt fra kake til rundstykker! Tanken av å spise macdonalds og fast food hver dag gjør meg kvalm. Men jeg må innrømme at det virker litt gøy å bestille sånn kinesisk ogsånn som de gjør i sex and the city ogsånn da...... haha! men jeg liker norsk mat og gruer meg til den eventuelle junk fooden! Tror jeg egentlig må lage mat til vertsfamilien jeg. Det er jo en ide.

- Senga mii <3 Elsker den. Kunne bodd i den!!

- Den norske kulturen og Norge generelt. Jeg elsker den norske kulturen og dens særtrekk! Langrenn og slalom og norske kystbyer om våren/ sommeren og bare ja. Elsker det <3

- Høytider og tradisjoner. Jeg elsker jo hvordan vi feirer julen og 17. mai osv. sånn at det kommer jeg nok garantert til å savne!! Julefeiring med tanter og onkler og kusiner og alt :D

 

Kanskje litt negativt tenkt, men det er jo ingen hemmelighet at utveksling har både pros and cons! Hva kommer du til å savne mest? :D

xoxoØkonomi

  • Date: 02.feb.2011 | Time: 19:04

Heisann! Har ikke hatt mye å blogge om i det siste, rett og slett fordi det ikke er mye nytt på USA-fronten! :-( Desverre. Men så tenkte jeg at jeg kunne forhøre meg litt med dere andre utvekslingsstudenter da, ang. økonomien og jobb og stipend og alt sånt!

Jeg er så heldig at mamma og pappa betaler hele programavgiften for meg, slik at halvparten av stipendet kommer de til å få. Men hvor mye får man i stipend sånn ca? Jeg aner ikke. Noen som vet? Uansett, så får de det, og resten kommer de til å spare for meg, eller jeg sparer det selv, sånn at jeg kan ha de å betale eventuelle reiser underveis.

Så var det dette med lommepenger da. Kommer dere til å få tilsendt månedspenger? Evt. hvor mye kommer dere til å få sånn ca. i mnd? Altså, mamma og pappa kommer til å sette inn ca. 1500-2000 kr i mnd. på kontoen min. Ikke for å høre helt bortskjemt bitch ut, men altså.. jeg tror jeg bruker mer enn 2000 kr tilsammen i mnd nå. Sånn at jeg syntes det hørtes lite ut i begynnelsen, men såååå kom jeg på at alt er jo tydeligvis mye billigere i USA, men så må man jo som oftest betale for noen av måltidene selv, tannkrem (lol) osv. selv right? Så jeg vet ikke jeg.. Regner med at 1500-2000 kr er passe! Eller hva?

Jeg er ikke en systematisk sparer akkurat... men siden rett før jul har jeg klart å spare en del. Jeg har ingen jobb nå, men jeg tar en rengjøringssession hos min mormor annenhver uke, og da tjener jeg 300 kr. Dessuten så har jeg greid å spare endel fra å få penger av mamma eller pappa for å kjøpe klær, og heller spart de fordi jeg tenker at jeg heller vil ha de med til USA. Tenker kanskje å bruke litt av konfpengene mine også hvis det trengs. Hvor mye har dere spart? Har dere evt. noen lure sparemetoder å dele? Jeg vil gjerne ha en deltidsjobb men jeg merker at det drar seg til på skolen og derfor har jeg rett og slett ikke tid til å jobbe når jeg har nok med å holde snittet mitt over 4,5, trene på sats, være med venner, danse, og være med familie osv. Men jeg vurderer det. Hva slags jobber har dere? Evt. vet dere om noen slags jobber man kan få når man er under 16 år? Deltidsjobber altså. Eller sommerjobber.

Ble langt og komplisert dette her.. heh, sorry...

Les mer i arkivet » November 2011 » Oktober 2011 » September 2011

WELCOME


Reiser til USA skoleåret 2011/2012 for å være utvekslingselev gjennom Explorius/ ISE. Kommer til å blogge under oppholdet, men også om evt. forberedelser og søknadsprosessen. Stay tuned, hvis du vil følge mitt livs hittil største reise!

WISE WORDS


    "Our biggest regrets are not for the things we did, but for the things we didn't do"

    "No one is in control of your happiness but you; therefore, you have the power to change anything about yourself or your life that you want to change."

    "We all have our own life to pursue, our own kind of dream to be weaving. And we all have some power to make wishes come true, as long as we keep believing."

LATEST POSTShits