Andrea i USA 11/12 -
Sommer- og vinterkarakterer

 • Date: 24.jan.2011 | Time: 18:52

Jaa, jeg har fått tilbake karakterkortet. woot woot! Fikk 4,8 i snitt, så jeg får fortsatt dra til USA! Så jeg er ganske fornøyd, bare at jeg har gått ned litt fra i fjor da.. Men men! :-)

Det er mange som har lurt på om sommer og vinter karakterene teller på samme måte, og ja det gjør de. Jeg har sendt mail til Explorius og spurt og dette fikk jeg som svar:

"Ja, sommerkarakterene gjelder på samme måte som julekarakterene. Det som er tommelfingerregelen er at du må ha en 3er i snitt. Du kan ha en 2er men da må du også ha en 4er. Mer enn 2 toere er et problem og i verste fall kan organisasjonen nekte å ta deg imot og da blir det ikke noe utveksling nei. Stryk er en absolutt "no go". Så hold karakterene oppe og ta evt. ekstra timer i de fagene du skulle slite med, så går det nok veldig bra!"

Og hun skrev i en senere mail at orden og oppførselskarakterene gjelder på samme måte. Regner med at det betyr at du må ha god i begge, hvis ikke får du antakeligvis ikke lov til å dra. :-) Håper dere fikk svarene dere ville ha! Så at det var flere som lurte på det :-)

Hvordan gikk det med deres karakterer? Noen som ikke får dratt? :(

Nysjerrigper

 • Date: 19.jan.2011 | Time: 20:29

Hvordan vertsfamilie vil jeg få? Kommer jeg til å få det sent? Tidlig? Kommer jeg til å like den og plassen jeg skal bo på? Blir det en øde landsby? Storby? Kommer jeg til å tørre å være meg selv og å være utadvent? Kommer jeg til å få venner? Kommer jeg til å få noen nære venner? Kommer jeg til å måtte bytte vertsfamilie? Kommer jeg til å klare alt på engelsk? Kommer jeg til å få dårligere enn C i noen fag? Hvilke fag kommer jeg til å få? Blir jeg senior? Eller junior? Snør det der? Kommer jeg til å komme til Oregon? Når kommer jeg til å få vite noen ting?

For å si det mildt sagt da, så er jeg ganske utålmodig og nysjerrig! Og det på en måte et par tanker som flyr rundt i hjernen min i disse dager. HATER å ikke ha kontroll. Er nok en smule kontrollfreak, ja.

Jeg har dager hvor jeg tenker "er dette virkelig noe for meg, da? MEG? Den sjenerte, pingletee kineseren" lol. Mens andre dager der jeg tenker "Jeg gleder meg, og det noe helt sykt!" Men jeg angrer ikke på at jeg sa ja til å dra på utveksling, at jeg har turt å ta de første stegene, og at jeg skal tørre å dra. For hvis ikke, nei, da er jeg sikker på at jeg hadde angret.

Er jeg alene om å tenke slik?loveFjernet statsvalg

 • Date: 17.jan.2011 | Time: 18:05

I det siste har jeg tenkt mye på dette med statsvalg, og jeg har jo fått statsvalggaranti på staten Oregon, noe jeg er storfornøyd med! :-) Men.. Likevel har jeg fjernet den, og jeg fikk explorius til å si fra til hun som arbeider med søknaden min om å fjerne statsvalggarantien. Det eneste jeg er redd for nå, er om jeg kommer til å angre... Tror dere jeg har gjort noe dumt? åå.. Nå kan jeg jo komme til et random sted i USA! Det er jo spennende, men også skremmende! Jeg gjorde det rett og slett fordi jeg merket at jeg var veldig likegyldig til hvor jeg kom, og at det jeg vil aller helst er å få en fin familie som passer meg bra! :-D Også er det jo noe ved den ventingen ang. hvor man kommer da! :D Men tror egentlig at de driver og søker i Oregon nå, siden det står fortsatt Oregon guaranteed, men det er en liten forskjell som jeg ikke helt skjønner, for det er bare "guaranteed" som er fjernet.

Før:

Etter:Noen som vet hva det kan bety??Fagvalg og godkjent vg2

 • Date: 15.jan.2011 | Time: 19:31

Først vil jeg si gratulerer så mye med vertsfamilie til Marie!! Ble kjempenysjerrig og glad på hennes vegne, synes det er utrolig spennende! :-D Har ikke noe i mot å vente litt til jeg, liker ventingen sånn passe godt :-D Det er jo så gøy å se at andre begynner å få familie :-D

Så lurte jeg på noe. Hva må dere gjøre for å få året godkjent? Har snakket med rådgiveren, og det eneste jeg må, er visst å stå i alle fag, og sende inn et skriv/søknad  til rektor som en bekreftelse på at jeg skal på utveksling ogsånt, og at jeg skal søke om et år fri. Skjønte egentlig ikke det. Heh. Skjønte egentlig ingenting. Men jeg vet at det ikke er noen fag jeg må velge, bortsett fra matte som tilsvarer det jeg ville valgt i Norge. Det viktigste er at jeg klarer å fordype meg i 2 fag i 3. klasse. Fagene jeg har tenkt til å velge da, er:

1. Chemistry - og fordype meg på dette i 3. klasse

2. Pysics - fordype meg i dette også i 3. klasse

3. Pre-calculus (R1) - Hvis jeg velger dette mattekurset får jeg realfagspoeng, og jeg kan fortsette med R2 i 3. klasse, noe jeg også skal.

4. US history - Er ikke dette obligatorisk?

5. English - Er det også obligatorisk? Hvis ikke vil jeg gjerne ha et litt lettere ett.. hehe, kanskje Study Hall elns.. Hadde vært greit diigg det.

Så, når jeg kommer hjem, så kan jeg velge 3 fag i 3. klasse, i tillegg til å ha matte R2, som jeg har i stedet for den obligatoriske matten 2T eller 2P. Da har jeg planer om å velge ( i tillegg til R2) kjemi, fysikk og enten psykologi eller engelsk lit. :-) Ser at dette kommer til å bli hardt altså... Uff, men jeg regner med det ikke er noe problem å bytte hvis det blir FOR vanskelig. :-P Hva skal dere velge? :-)


Recently hearted //weheartit

Edit: Jeg trenger ikke ta språk(fransk) i USA med mindre jeg skal velge det i 3. klasse, noe jeg ikke har planer om. :-) Trenger heller ikke ta det som privatist e.l. fordi jeg lærer bedre et annet språk, så fransk er dermed avsluttende for meg i år :-)SLEP-test resultater

 • Date: 14.jan.2011 | Time: 19:38

Sendte inn SLEP-testen, og jeg fikk ikke vite så mye spesifikt på hvordan resultatet var, men Leonie fra Explorius (som er utrolig snill og flink til å svare på mine mange mails) skrev at resultatet var veldig bra. Først skrev hun bare SLEP-testen (well done!) også noe mer, og jeg spurte om det var liksom veldig bra, eller midt på treet eller hva det betød, så skrev hun:

"Haha, med min 'well done' mente jeg bare at du hadde gjort det veldig bra på testen! Høyt over gjennomsnittet!"

Og jeg tenkte bare fjoooo.. ! Haha. Engelsken er nemlig det jeg gruer meg mest til! Jeg er så forferdelig til å snakke engelsk, mens jeg klarer veldig fint å forstå og å skrive, men snakkingen er tross alt det viktigste! Har dere noen tips til hvordan man kan forbedre engelsken generelt? Evt. noen linker til utvekslingsstudenter som har skrevet om, ja, overgangen fra Norge til USA, eller tips til kommende utvekslingsstudenter?

Så hvordan ting ligger an nå er at alt sendt inn, eneste jeg mangler er bekreftelse på 3. dose av hepatitt b, noe som jeg skal ta i juni! Veldig deilig å være ferdig med alt (hvertfall som er mulig å være ferdig med)! Hvordan ligger dere an?

Solanin_by_robowan-d31248l_large

Bilde av en strand i Oregon // weheartit

EDIT: Fikk vite at jeg scorte 66 av 67 poeng på SLEP-testen, så det er jo bra, og noe jeg er veldig fornøyd med! :-)Mulig plassering?

 • Date: 12.jan.2011 | Time: 17:53

Hallo på dere! Midt inn i all øvingen til framføringer osv. så ville jeg si at det er POSITIVT at jeg har fått SLEP-testen før de fleste andre (som reiser med ISE som underorganisasjon)!! Sendte en mail til explorius og spurte om hvorfor jeg måtte ta den så lenge før de andre, og de sa det er en skole som vil ta meg inn, men som trenger resultatene før de kan si 100 % sikkert ja !! Det er bra!! Men det er jo ikke HELT sikkert enda, og de kunne derfor ikke si noe om plasseringen.. :( Men men, ett steg til på veien!! Ah, som jeg har sommerfugler i magen! Da vet jeg hvertfall at letingen er satt i gang!!

Hahaha.. jeg blir gal av ventingen!!

EDIT: Det er ikke bare en mulig skole, men også en mulig vertsfamilie! Så thumbs up for that.SLEP-test

 • Date: 11.jan.2011 | Time: 16:14

I dag fikk jeg SLEP-testen i posten. yay, NOT. Det hastet visst, rart. Det er jo ingen som har ISE som har måttet ta den tidligere er det? Noen andre fra ASSE vet jeg har måttet ta den, men ingen fra ISE! Weird, hva skal dette bety?! Har du måttet ta SLEP-testen? Evt. hvilken underorganisasjon har du?

Ellers så går ting tregt. Har tatt andre dose av Hepatitt B sprøyten og i morgen skal jeg tilbake for å ta 5. dose av DPT/DT.. auch. Noen andre enn meg som syntes hepatitt B sprøyten gjorde driiitvondt? haha, jeg bet tennene sammen og bare auuu inni meg. lol. btw, jeg får mye fravær fordi jeg heele tiden må til legen å ta de dustesprøytene. Jaja, I guess it will be worth it.

Ellers er det ikke mye å si, dagene går for det meste i matte (skole), dans og sprøyter. Så nå får jeg ta den SLEP-testen i dag, og prøve å sende den i morgen. YAY. Ting går tregt, men jeg føler ting går forover, da :) ! Det er jo bra :D Kommer sikkert ikke til å få familie før i juni/ juli/ august uansett! Er det ikke det som er vanlig?


Bare fordi jeg er så glad i å øve til matteprøve. yay // privatDin blogg?

 • Date: 09.jan.2011 | Time: 15:17

Siden jeg er så sykt dårlig til å linke, fordi jeg aldri tar meg tid til det når andre sier at de linker meg, så lurte jeg på om dere kunne skrive linken til bloggen deres under her hvis dere skal på utveksling (hvis dere ikke er der fra før), så skal jeg ordne det så fort som mulig! I promise!

Tumblr_lcodmxgpgd1qe2gkko1_500_large

Elsker dette bildet. // Weheartit

PEACE

EDIT: Kan dere se linkene i menyen? Kan det selv på macen, men ikke på pcen til pappa.. :/ Fint om dere kunne sagt fra, sånn at jeg i såfall kan gjøre noe med det! :-)Diana skrev...

 • Date: 05.jan.2011 | Time: 20:15

Noen spurte meg hva Diana hadde skrevet om meg i søknaden. Vet ikke helt hvem hun er, om hun er områdesrepresentanten eller bare en random person i ISE som så gjennom søknaden min! God knows. Hun har skrevet denne lille teksten basert på alt i søknaden min, og det virker som om det er på en måte hennes inntrykk av meg! Hva tror dere?

Hun hadde hvertfall skrevet litt om meg, og derfor tenkte jeg å poste det. Here it is:

"Andrea was adopted from China when she was just 6 months old. She is a wonderful and precious girl that is creative and ambitious and has a lot of ideas for her future. She is an A student that is very motivated and always interested in acquiring more knowledge. Andrea does have an advanced level of English skills. She loves dancing and attends classes weekly. She is a very caring girl and loves to go to her grandmothers and help her by cooking and cleaning for her. Andrea loves to cook and bake and is often making dinner for her family. She has a dog, Kira that she loves to walk and train every day."

Sykt!Godkjent i USA!

 • Date: 05.jan.2011 | Time: 18:23

Fikk nettopp mail av Explorius om at søknaden min er godkjent i USA! :D FETTTTTT.. skremmende...

OG at jeg skal til Oregon :D!!! Tror jeg, mest sannsynlig!! Står hvertfall Oregon Guaranteed :D

 

OVERLYKKELIG!!

Kan ikke slutte å smile!!JUNIOR/ SENIOR? 11TH/ 10TH GRADE?

 • Date: 02.jan.2011 | Time: 21:25

Herligheet, Maren ( en venninne) har fått vertsfamilie! Gassh jeg er sjalu! Hun fant vertsfamilie selv, derfor hun har fått det så tidlig! Vi var og sto på skøyter i dag, og gjett om samtaleemne for det meste var hva de skulle snakke sammen om på skype senere på dagen!!

But however, i min søknad hos ISE, så hadde Explorius lagt ved en forklaring at man skulle krysse av på 10th grade, fordi vi har ett skoleår mer i Norge enn USA. Spørsmålet var noe sånt: Which grade will the student have completed upon arrival in the USA?

Det som er, er at når man krysser av på 10th grade, så er det jo SELVFØLGELIG (AHH DUSTETE) størst sannsynlighet for at man blir junior (11th grader)!! Gasshhh.. unfair. Det gjorde jo jeg selvfølgelig. Eller stemmer ikke dette? Ville bare forhøre meg med dere, siden jeg har såå lyst til å være senior! Graduation liksom. Åh.. der gikk det i vaksen liksom. Tror jeg.

Vile bare forhøre meg om saken med dere! Hva tror dere? Er det ikke logisk? Tror dere det går an å endre det nå? Eller er det ulogisk? Å, jeg blir gal av å ikke vitee noen ting...

 


Les mer i arkivet » November 2011 » Oktober 2011 » September 2011

WELCOME


Reiser til USA skoleåret 2011/2012 for å være utvekslingselev gjennom Explorius/ ISE. Kommer til å blogge under oppholdet, men også om evt. forberedelser og søknadsprosessen. Stay tuned, hvis du vil følge mitt livs hittil største reise!

WISE WORDS


  "Our biggest regrets are not for the things we did, but for the things we didn't do"

  "No one is in control of your happiness but you; therefore, you have the power to change anything about yourself or your life that you want to change."

  "We all have our own life to pursue, our own kind of dream to be weaving. And we all have some power to make wishes come true, as long as we keep believing."

LATEST POSTShits