Andrea i USA 11/12 -
Long time no see

 • Date: 23.mar.2012 | Time: 05:09

Da er det jo en halv evighet siden jeg blogget sist. Flotters. Mye å ta igjen. Hva har skjedd? Hmmmm.

 

Bilder funker dårlig å laste oppppp fml

 

Ny skole! Basketballsesongen er over! Vi ble nr 4 i staten! 

HAWaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii omg herrejesus beste uken i mitt liv!! savner det så sykt

 


jah. det var alle bildene som ville lastes opp

 

så var det vertsfamilien da. trives godt!!! liker dem veldig godt så langt!!! skal flytte i morgen og lørdag til et nytt hus på ranch så det kan jo bli interessant!!! synes det er litt duumt jeg da... men de som kjenner meg vet at jeg ikke er så veldig bondete! hehe jaja for now.Spørsmålsrunde!

 • Date: 09.feb.2012 | Time: 00:38

Så siden noen spurte om jeg kunne ha en spørsmålsrunde så skal jeg gjøre det! Har du noen spørsmål? Still i vei :-) Regner med det er en del utvekslingsstudenter som drar nå til høsten som er ganske nervøse og spente! Kjenner følelsen! 


Den første uken i ny familie

 • Date: 07.feb.2012 | Time: 05:20

Hei! Da er jeg godt plassert her på rommet mitt hos familien Taylor! Elsker rommet mitt, ikke bare det at det lukter deilig fra mitt nye bath and body works lys, men også fordi jeg elsker senga, stilen her og alt! De har kjøpt små ting til å plassere rundt omkring for å gjøre det personlig :-)

Liker den nye vertsfamilien min kjempegodt! De er utrolig koselige og kaller meg for datter når de presenterer meg til nye folk! Søte :-) Vertssøster lagde en liten plakat/ notat til meg der det stod noe sånt som: velkommen andrea, dette er ditt nye rom!! made by: haley taylor. haha! Hun ga meg også en justin bieber plakat hvor du kan gnikke fingeren på et lite bilde av parfymen hans, også lukter det haha. Skulle kanskje ikke nevnt at jeg synes Justin Bieber har fin stemme... He he. Den henger fint på veggen min nå da! 

Første uken hadde jeg friiiii :-) Fordi min nye skole hadde finals! Så da var det bondingtime med for det meste vertsmor men også resten av familien! Så på Haley ta ridningstimer - hun har en egen ponny! Dro med vmor for å gjøre unna ærender, fikset telefonen min, kjøpte ting til rommet, så på hesten til vertsfar bli trent, dro på besøk, dro på youth group meeting, dro til Eugene for en natt osv.

Så har rukket å være opptatt! Uansett, så er det som alltid vanskelig å tilpasse seg ny familie. Det er alltid noe nytt, selv jeg nå har gått gjennom det å tilpasse seg to andre familier, så er denne tredje annerledes. Så det er aldri det samme. Men jeg prøver å ta tiden til gode, og jeg føler at jeg klikker utrolig godt allerede! Dette lover godt! 

Suger på å ta med meg kameraet rundt - men legger ut bilder på facebook en gang i blant!!! 

Hadet bra!!!!WINTER FORMAL 2012 - Crook County High School

 • Date: 30.jan.2012 | Time: 05:25Mer bilder på facebook!manikyr + anna = BRA DAG

 • Date: 28.jan.2012 | Time: 08:20

I dag var min siste fredag som innbygger av Prineville, og det var en bra bra bra dag! Tok manikyr for første gang her, og det var sykt deilig! Så nå er neglene klare for winter formal gitt! Så ja, dagen begynte med å stå opp og våkne til en liste med husarbeid som måtte gjøres. Tok en dusj, sminket meg, spiste frokost og gjorde min del av arbeidet. Vfar kjørte meg ned til Bella's boutique her i byen (eneste klesbutikken hvor du faktisk kan kjøpe noe), og jeg møtte Anna der. Hun er verdens søteste! Så vi tittet rundt der, før hun kjørte oss til Redmond, nabobyen, hvor vi spiste på Thailandsk restaurant, og snakket og hadde det koselig! Fikk til og med en liten hadebragave av henne! Kjempesøtt :-) Også tok jeg manikyr og hun pedikyr! Når jeg kom hjem kom jeg hjem til en pakke i posten! Og gjett hva som var i den, sminkebørster! :-) Dere som kjenner meg, vet at jeg er sminkoman, he he mamma, jeg er ikke heelt fattig enda da. Men ja. nærmer seg. Så var mate-hestene-tid, og deretter middagstid, og jeg og chippern i huset lagde middag. I går eller for i gårs lot jeg pcen ligge på en stol som ikke var akseptabel for det så rotete ut så vertsmor tok den og jeg fikk den ikke tilbake før etter middag i dag. Glad jeg flytter om et par dager i grunn! Mer det ordet som begynner på k og slutter på jerring skal du lete lenge etter. Men hun ødela ikke dagen min helt da! Så det var da bra.

Uansett. Suger på å ta med kamera rundt som sagt, men skal bli bedre! Lover! Uansett. God morgen, Norge, og god natt Oregon! We cannot become what we want to be by remaining what we are.

 • Date: 28.jan.2012 | Time: 06:04

Seriøst dette er noe som har vært stuck i hjernen min i det siste. Jeg tenker alltid over det jeg kunne gjort, i stedet for det jeg gjør. Sannheten er at etter alt dramaet i min forrige by, etter å ha bli behandlet som hundedritt av voksne mennesker, har jeg vært mer stille. Og nå har jeg begynt å komme tilbake til meg selv igjen, snakke mer med folk, og har endelig en følelse at jeg vet hvem jeg er på Crook County High, og hvem som er vennene mine. Så må jeg dra. Igjen. Forlate alt som nå har blitt trygt, som nå er vanlig, og de kjære menneskene jeg har blitt så glad i.

Sannheten er at jeg gruer meg noe jævlig. Jeg er så redd for alt som kan skje. Helt ærlig, jeg prøver å bare nyte tiden her og ikke tenke på det for mye, for da begynner jeg å grue meg. Alt som er nytt er annerledes, og alt som er annerledes er skummelt. Jeg gleder meg så utrolig mye. Jeg gjør virkelig det, for denne familien er virkelig søte. Jeg er redd for å ødelegge muligheten jeg har rett foran nestetippen min. Folk sier at man må tenke før man handler. I mitt tilfell vil jeg bare gjøre det motsatte. Jeg må gjøre det beste ut av dette, jeg må gå utenfor min egen komfortsone og jeg må snakke med mennesker igjen. Ikke tenke, bare gjøre det. 

Så klisje som det er så er life too short to put it on hold. Det er lett å si, ikke like enkelt å leve etter. Tro meg.

Sorry for at jeg er så dårlig på å ta bilder men mistet mobilen på bakken i dag så den funker ikke, og kameraet, ja det er jeg for lat til å drasse med meg. Men hei, jeg nyter livet da.

 

 

 Den siste tiden pt. 2 - Feiring av kinesisk nyttår og vanlig nyttår!

 • Date: 23.jan.2012 | Time: 05:46

Da er jeg hjemme fra en koselig kveld med masse kinesisk mat, noen av de kinesiske utvekslingsstudentene (det var 4 av dem) hadde på seg tradisjonelle kinesiske klær og andre bra mennesker. Vi feiret kinesisk nyttår med en vertsfamilie i Bend som har en kinesisk utvekslingstudent, også ironisk nok vanlig nyttårsaften med den familien, og min nye vertsfamilie! Det var superkoselig! Masse god mat! Veldig sånn, hva heter det, spicy (he he), men det var så bra så! Jeg liker virkelig den nye vertsfamilien min så langt! De er superkoselige, alle sammen! Vertssøster elsker Justin Bieber og hun bare "YES OMG, HE IS MY LIFE" haha, hun er den søteste! 


mine søte soon-to-become host-cousin og host-sister on New Years Eve! :)

Ironisk nok så feiret jeg også nyttårsaften med min nye vertsfamilie, utenvitende om at disse menneskene skulle være en stooor del av mitt nye år! Synes det er litt ironisk og gøy å tenke på! Føler liksom at det er litt meant to be. Uansett. Nyttårsaften feiret jeg jo med en annen vertsfamilie, fordi vertsmors mor døde, og begravelsen var den helgen. Så da overnattet vi hos noen andre! Noe jeg synes var superkoselig! Var MASSE god mat! Og hele min nye vertsfamilie (ironisk nok igjen), inkl. tanter, onkler, søstre, kusiner og fettere! Så det er litt gøy å tenke på! 


Meg og den kinesiske utvstudenten som vi overnattet hos! 

Litt på etterskudd, godt nyttår! Neste uke er finalsweek, og min siste uke her i Prineville! Så har en følelse av at den kommer til å gå rimelig sakte! Men så er det winter formal på lørdag! Og flytting på søndag! Har mye å glede meg til, men også mye å grue meg til da for å si det sånn! Xoxo <3STOKA! VERTSFAMILIE NR. 3!

 • Date: 18.jan.2012 | Time: 05:08

Da har jeg fått ny vertsfamilie!!! Vertsfamilie nr. 3, i by nr. 3 og på skole nr. 3! Så dette blir så bra atte! Har møtt de før! Består av vertsmor John, vertsmor Sheryl og vertsøster Haley (12)! Gleder meg noe sykt! Feiret nyttår med denne familien fordi det er venner av en familie som jeg og Bella besøkte fra onsdag-søndag rundt nyttårsaften! Dette blir bra! Haley er så søt, elsker sminke og skikkelig jentejente! Blir braaaaaa! Ble ikke så godt kjent med de på nyttårsaften, men de var kjempe koselige!!! 

Gleder meg!! 

 den siste tiden pt. 1 - amerikansk jul

 • Date: 18.jan.2012 | Time: 02:17

For å si det sånn, amerikansk jul er annerledes. Likevel var veldig koselig! Her er det mer plastikk fantastisk enn tradisjonelt, sånn som jeg er vant med i fedrelandet. 24. var vanlig dag. Dro og fikk fjort unna siste juleshoppingen, og spiste ute! 25. er liksom julen her, og folk skjønner ikke hvorfor 24. er "dagen" i Norge når jeg forteller dem det. Ikke vet jeg. Uansett, dagen begynte med å stå opp og vi lagde æbleskiver til frokost. Her er det kalt "danish pancakes". Vertsfamilien min lager det hver jul fordi de smakte det en gang og katharina elsket det så da ble det til en tradisjon fordi det var noe skandinavisk, og vfar er halvt norsk! Så spiste vi det og bacon til frokost mens vi åpnet gaver.


åpne julestrømpe! 
her lages æbleskivene! 

Etter frokost var det tid for kirke! Og deretter hjem å åpne pakker :) wee, er alltid som en liten unge i juletiden, ikke minst er det gøy med pakker (ja materialistisk heh men hvem er vel ikke det nå til dags?) men alle er også så glade rundt juletider! God stemning! 


ingen som blir utelatt her i huset nei! 


Kineseren feiret sin første jul! 

Tusen takk for alle søte gaver jeg fikk av dere der hjemme til jul! Setter stoor pris på det :-) Etter julegaveåpning var det tid for julemat. Med julemat mener jeg.. fløtegratinerte poteter, gele (til maten ja.. rart), noe kjøtt greier som jeg ikke likte, og masse annet rart! 


"julegele" ...

Så var det egentlig bare å slappe av på kvelden og drive med gavene vi fikk osv.! :-) Tror jeg. Husker ikke helt, haha! 

Det som er med amerikansk jul, er at det er mindre stemning! Jeg er liksom fan #1 av adventstiden, romjulen også videre, fordi det er fylt med tradisjoner og julestemning! Her er det liksom. Annerledes. Det er pynte huset, og dett er dett. Er sikker på at det er veldig annerledes fra familie til familie da, men hvertfall virket det som om min nesten var litt ensom. I forhold til hvordan familien min hjemme tilbringer desember! 

Alt i alt en morsom opplevelse, men litt skuffende. Får meg til å sette pris på norsk jul :) <3 A third family, a third school, a third town and a third journey.

 • Date: 10.jan.2012 | Time: 01:06

På lørdag var kontaktpersonen min her igjen, for å snakke med meg. Både jeg og den kinesiske utvekslingsstudenten har hatt en del problemer med vertsfamilien, og da vi også nå sover i samme seng, og deler rom, ble det avklart at det ikke er plass nok til oss begge her. Hvis det hadde klaffet kjempegodt mellom meg og vertsfamilien, hadde vi nok klart å sette inn en til seng, og fått det til å funke, men i og med at vi hadde problemer, bestemte kontaktpersonen seg for å flytte meg, og ikke prøve mer. 

Året mitt har vært veldig spesielt, veldig annerledes, og jeg føler fortsatt at jeg ikke har på en måte har et hjem, at jeg ferierer rundt men må gå på skole, selv om jeg på den første skolen min følte meg som hjemme. Så nå håper jeg for alvor at dette blir mitt tredje og siste hjem, for alle gode ting er tre, ikke sant? Jeg er hvertfall villig til å gjøre alt som skal til for at dette skal bli bra. 

Mange synes kanskje det ville vært dritkjipt å måtte flytte rundt og aldri fått liksom settled på ett sted, og ja det er ganske kjipt! Selvfølgelig skulle jeg ønske jeg fikk bo i Brownsville for alltid, og at vertsfamilien der var perfekt match. Men jeg er ferdig med ønsketenkning. Akkurat nå har jeg bare en mulighet, og det er å se det på den positive siden. Jeg får oppleve tre forskjellige familier, tre forskjellige byer og tre forskjellige måter å leve livet på. Er ikke så dårlig det, da?! Jeg sier ja takk til all kunnskap jeg kan få, det er det hvertfall ingen tvil om! 

Ikke vet jeg hvor jeg skal, ikke vet jeg når jeg skal dit, men jeg tror det blir flytting i løpet av januar. Og ja, det er litt kleint å bo i huset når de som bor her vet at jeg skal flytte ut. Enda kleinere blir det nok å møte denne familien på sammenkomster mellom utvekslingsstudentene, fordi Bella blir boende. Men prøver å ikke bekymre meg så altfor mye om det nå da.

Godt nytt år! 

Kommer oppdatering om jul og nyttår og den siste tiden snart foresten! :-)The hardest thing to learn in life is which bridge to cross and which to burn.

 • Date: 21.des.2011 | Time: 01:26

Før jeg dro på utveksling så var jeg veldig usikker på om dette faktisk var noe jeg ville. Jeg tenkte på alt jeg ville gå glipp av ved å være hjemme, alt det som skjedde der. Sannheten er at det er de som er hjemme som går glipp av noe, og dette er den beste beslutningen jeg noen gang har tatt.

Jeg husker så vidt livet i Norge. Nei, det er løgn for jeg husker det så utrolig godt. Det er jo det jeg savner når jeg har hjemmelengsel, men likevel så virker det så lenge siden. Så langt borte. Det som er nå, er nå normalt. Det er så mange ting som har forandret seg allerede. Så mange ting som ikke betyr noe lenger, så mange ting som betyr mer enn før. Så mange mennesker som betyr noe for meg, og så mange mennesker som påvirker meg uten at jeg en gang kjenner dem. 

En venninne spurte meg her en dag om jeg følte at jeg hadde forandret meg mye, og sannheten er at nei, akkurat da følte jeg meg akkurat som den samme gamle meg. Det er jeg jo. Uansett, når jeg tenker på det, så har livet forandret seg utrolig mye siden jeg forlot fedrelandet. Verdier som var uviktige før er nå viktigere enn noen gang. Tankegangen min har forandret seg. Uansett har alt vært utrolig tøft, og mest sannsynlig det hardeste jeg har gått gjennom, men det er jeg så utrolig takknemlig for! For nå har jeg rett og slett mer peiling på hvilke valg jeg bør ta; hva jeg vil, hvorfor og hvilke mennesker jeg vil ha i livet mitt enn noen gang. 

Det er mest av alt takket være de to fantastiske månedene på Central Linn, med så utrolig mange bra mennesker. Savner alle!!  Samtidig er det også pga. de vanskelige tingene som har skjedd, menneskene som har tatt seg en tur innom livet mitt, og de store kulturforskjellene.


Folk fra CL sender meg søte tekstmeldinger <3 Her er en fra Emilee <3 Gjør det vanskelig å let go & move on...
verdensmestre wihu

 • Date: 19.des.2011 | Time: 05:17

når jeg først så på kampen tenkte jeg


eeeeeeh taper de?


ooo de drar fra


ooooh dette begynner å bli kjedelig... easypeasy


og de vant yay thumbs upLife is good daa da da

 • Date: 13.des.2011 | Time: 05:13

I dag var alt i alt en bra dag, selv om det var mandag! Selv om jeg hadde kjemiprøve på sparket! Og historieprøve! Og selv om jeg ble igjen etter skolen for å øve på matte med mattelæreren min og selveste Kirsti! High five for nerder! Elsker virkelig mattelæreren min, hun er så sinnsykt morsom haha. Har egen spesiell latter hun ler med når hun tenker grove tanker! Samtidig er hun liksom sånn koselig! 

Er så dårlig på å ta bilder for tiden! Men dagene går i ett! På fredag morgen drar jeg til Coleen <3 Hun er så morsom og jeg savner henne masse! Siden vmor skal til Salem og Corvallis og gjøre unna noen ærender, så kommer Coleen og plukker meg opp på fredag og kjører meg tilbake lørdag. Så da blir det kvalitetstid med Coleen og Brenna (xvertsniesen min, haha)! Er nesten som å komme hjem igjen! Rar følelse. Ble ikke noe nøtteknekkeren men skal tilbake til dem og se Wicked i April! Åå kjenner jeg gleder meg allerede.

Har vært syk fra torsdag-søndag, men da måtte jeg i kirken og på juleutvekslingsstudentsammenkomst! Heh. :-) Tok ingen bilder, men venter på at noen skal sende meg så da blir det bra. Lagde riskrem med bringebærsaus! 

Da blogges vi vel ikke før jeg er tilbake fra Portland og Salem. Nå venter anatomilekser og blåfjell! Preikas.


 

 bonjour tout le monde!

 • Date: 07.des.2011 | Time: 05:22

Un peu french skills right there. Oui oui. BOOOM YEAh. God kveld eller god morgen, whatever it is. Har hatt ett par bra dager på skolen nå, bare at jeg har sovnet i 6th period de to siste dagene. La oss bare håpe jeg ikke snorker.

Dagene går virkelig i ett for tiden! I USA merker jeg at jeg har så mye mer rutine på alt jeg gjør, liksom det samme hver dag. Kanskje det har noe med at jeg ikke kan komme meg steder uten å bli kjørt, eller kanskje det er fordi jeg er for kjedelig til å finne på noe nytt å tilbringe livet mitt på.

Har ett par dilemmaer. Coleen, vertssøster fra forrige familie vil at jeg skal komme på besøk til dem en helg og hun vil ta meg med å se enten en ballett eller et show. Nå står det mellom Nøtteknekkeren om en og en halv uke, eller Wicked i mars. Hva synes dere? Savner henne utrolig mye, hadde hennes familie vært min vertsfamilie tror jeg dette året ville vært perfekt! Rett og slett, vi fikk og har et utrolig godt forhold! Så vet ikke om jeg klarer å vente til mars! På en annen side så er ikke Jen hjemme i Portland, et av barnebarna til x-vmor nå i julen, og jeg ville gjerne møtt henne også! 

Har også une petite problem. Må nemlig lage noe norsk mat til juleutvekslingsmøte på søndag. Vet ikke hva jeg vil lage. Help please.

Nå forventer jeg at dere hjelper meg her. He- he....

Har jeg nevnt at jeg er såå glad i vfaren min her? Hadde det ikke vært for han ville det vært problematisk å bodd i denne familien for å si det sånn... Verdens koseligste! Blitt liksom noe mellom far og bestefar altså. 

Dett var detttttt for nå. 
Peace out.

"There are things that we don't want to happen, but have to accept, things that we don't want to know, but have to learn and people we can't live without, but have to let go."Home for Christmas

 • Date: 27.nov.2011 | Time: 07:39

 I morgen er første søndag i advent...

 Those little things that make you live, laugh and love

 • Date: 23.nov.2011 | Time: 01:12

På fredag hadde vi assembly for å introdusere alle vintersportene og liksom "sette pris på" høstsportene og de som drev med det! Senere på kvelden kom vsøster sin familie, hun har tre barn, på besøk fra Salem. Vi forberedte oss på familie reunion og stor thanksgivingsammenkomst på lørdagen.

F

Lørdagen kom og gjestene kom rundt kl. 10.00 og hjalp til med tilbreding av mat osv. Rundt 40 stk. kom, så det var ganske mange! Dum som jeg er, tok jeg ikke så mange bilder, men noen av søte Addison! Hun er kvart norsk, haha :-) Vmor tilberedte sinnsykt mye mat og jeg var såååå mett. Som norsk jul. Bare med turkey! Vi lagde sånn svær turkey som man bare ser på filmer, men vi kuttet den opp i mindre biter når vi skulle servere, da :-) Alt i alt en bra dag!

Søndagen dro vi inn til Bend og handlet litt klær til Jakob, kjæresten til Katharina og planen var egentlig å dra til Macys også, men vi måtte innom en dyrebutikk først, fordi de ville kjøpe to lovebirds i jubileumspresang til hverandre, og dyrebutikken stengte tidlig! Gjett hva vi kom ut med fra dyrebutikken. To lovebirds og en valp! YAY! Har ingen bilder av valpen enda, og den er ikke hjemme atm, men poster bilder senere! Det er en blanding mellom varulv og alaskan malamute! Kjempesøt! 
Igår hadde vi noen folk på besøk, bl.a. utvstudenter fra Brasil, Belgia og Danmark og vi lagde alle vår egen rett fra hver vår nasjon! Gjett hva jeg lagde! FISKEGRATENG MEHE. Lol.

Idag skal jeg mest sannsynlig på Kino med Caroline og se den nye Twilightfilmen men ikke hvis ikke kontaktpersonen kommer snart! Hun er veldig treg! Og vi skulle egentlig spise først! Så får se om vi rekker det, eller om vi må utsette det til en annen dag!

Det var det! God morgen Norge! (Lol, er ikke morgen før om 5 timer men...

xoxo <3 Min tid i USA pt. I

 • Date: 18.nov.2011 | Time: 07:17

Nå sitter jeg her, og har vært i USA i litt  over to måneder. For å være ærlig så er det mest sannsynlig de to månedene i hele mitt liv hvor jeg har lært mest om meg selv og hatt mer motgang enn det jeg trodde var mulig. Det har også vært to måneder hvor jeg har opplevd mer enn jeg noen gang kunne spurt om, hvor jeg har møtt flere koselige mennesker enn jeg noen gang hadde trodd jeg ville møte, og hvor jeg har sett flere steder enn jeg kunne bedt om.

Nå har jeg vært her i Prineville i to uker, og jeg liker meg sånn nogenlunde! Har ikke blitt kjent med så mange enda, for er ikke med på noen sport nå i vintersesongen. Vmor var ikke så veldig keen på å komme å hente meg hver dag etter skolen, så føler meg en smule loner! Men det skal forandres på!

Kommer ikke over hvor close det var mulig å komme med mennesker på 2 måneder. Jeg ble virkelig close med mange og har noen venner jeg tror jeg kommer til å holde kontakten i lang tid framover med fra Brownsville. Folk der er så utrolig søte! Savner alle, både trenere, lærere og alle de søte vennene mine derfra. Det var akkurat mennesker som de som jeg håpet jeg ville treffe når jeg dro hit. Derfor det var så utrolig kjipt å måtte bytte skole og by. Planlegger et besøk tilbake før jeg drar, kanskje to, men ingen ting er sikkert enda.

Her er et lite bildedryss litt sånn etter begynnelsen i NY til den siste tiden i Brownsville.

NEW YORK

FillipPENDELTON ROUND-UP

Dette var helt utrolig å se! Så western og så cowboy-ish! En ordentlig rodeo, og når folk snakker om rodeoer her så er the Pendelton Round-Up the rodeo. Kjørte 6 timer med familien Wallace og sov over 4 netter i deres campignvogn! Vi campet på parkeringsplassen på Walmart med to andre familier med søte barn! Virkelig en opplevelse!
Jaine - verdens søteste jente!!!

Bursdagen min var mens jeg var der, og de kjøpte kake og is og kort og greier og greier!!! Så koselige mennesker, jeg kjente de så vidt! 

Har mange flere bilder å vise, og mye mer å skrive, så kommer nok en part 2 og muligens part 3 de neste dagene! Har jo thanksgiving break nå, så en uke off, pluss at i morgen har vi assembly! Blir gøy å oppleve! Hadde også tenkt å begynne å blogge igjen, og vi får se om jeg kommer til å gjøre det! For en og halv ukes tid siden hadde jeg en ikke så koselig samtale med mamma, med nyheten om at hun hadde fått kreft. Dette var selvfølgelig et utrolig stort sjokk for meg, men legene sier det er en snill type brystkreft og at det er gode prognoser så akkurat nå velger jeg å håpe på det beste! Gjør hele situasjonen med å måtte starte på nytt mye hardere for meg, men jeg prøver å leve så normalt som mulig, for jeg vet at er det noe mammaen min vil, så er det at jeg skal nyte tiden her så mye som mulig!

Nå skal jeg dusje også busselalle!

Savner dere der hjemme <3

xoxoNy start!

 • Date: 02.nov.2011 | Time: 04:48

Nå sitter jeg her ved bordet i ett nytt hjem, med min nye vertssøster og vi følger de nye reglene som vertsmor har satt angående pcbruk. YAY! 

Så ja, jeg har byttet vertsfamilie, jeg måtte også bytte skole og by. Det er veldig veldig veldig bittersweet fordi jeg var så glad i min forrige skole og menneskene der, og alt, og flere familier der tilbød seg å ta meg inn. La oss bare si at ting ble komplisert for noen mennesker. Får ikke lov å skrive så mye om alt som har skjedd tror jeg. Men nå er jeg her da, i Prineville, Oregon.

Familien består av Katharina (17), Bella som er en utvekslingsstudent fra Kina (18), vertsmor Teri og vertsfar Stan. For ikke å glemme Misty og Buddy, de to hestene de har, og hunden Pilot! Og katten og kattungen da. Men jeg liker familien min her, og har også fått ny kontaktperson som var veldig bra, og jeg liker min nye så det er tres bien. Har bare hatt en vanlig skoledag, så føler ikke jeg kan uttale meg så mye om jeg liker menneskene der eller ikke enda... Men men. 

Vet ikke om jeg skal fortsette med bloggingen! Kanskje, kanskje ikke. Vurderer det, men jeg måtte bare komme med en kjapp oppdatering!! Setter pris på alle bekymringene som jeg vet at de nærmeste hjemme i kjære Noreg har hatt, savner alle supermasse!!!! Dere aner ikke. <3 

Og Maren, jeg er kjempeglad i deg!! Vet ikke hvordan jeg skulle kommet meg gjennom alt dette uten deg <3 

For now, Andrea <3 Fake a smile

 • Date: 02.okt.2011 | Time: 04:35

Oregon-tid: 19.05 

Tenkte å komme med en liten oppdatering nå, siden det er så lenge siden sist. Forrige helg var jeg i Salem med kusinen til vertsmor, fordi vertsmor ikke ville ha meg i huset av forskjellige grunner. Så jeg og hun og barnebarnet hennes dro til kysten og en kystby som heter Lincoln City. Det er hvor dette bildet er tatt! 

Til nå føler jeg at utvekslingen har vært langt fra en dans på roser. Jeg kom hit, og følte med en gang at dette ikke var rett sted for meg. Jeg prøvde så godt jeg kunne å tilpasse meg til det faktum at vertsmoren min er eldre, og bor langt unna alt og ingenting. Hun bor i skogen, 20 min fra selve Brownsville. Dette ble en litt for stor utfordring for meg. Har hatt mange ganger hvor jeg har brutt sammen på rommet mitt, og hjemmelengselen er der hvert sekund jeg tilbringer "hjemme". Jeg har så vidt snakket med venner og familie hjemme, har kun hatt tilgang til mail et par ganger i uken og snakket med mamma og pappa på telefonen tilsammen 3 ganger. For å være ærlig, så føler jeg at det har gjort hjemmelengselen enda verre. For dere som aldri har hatt hjemmelengsel, så er dere heldige, for det er rett og slett j æ v l i g. Det er så mange dager hvor jeg holder rundt kosebamsen som jeg fikk av bestemor og tenker på hvordan jeg kunne ønske jeg var i mammas armkrok eller med de gode vennene mine i Norge.

Har nå snakket med kontaktpersonen min om å bytte familie og hun var igrunn ganske forståelsesfull, men virket også ganske irritert og sur på meg av ulike årsaker. Noe jeg ikke forstår meg helt på, fordi det var en velkomstfamilie. Uansett så har hun nå begynt å lete etter familie og det er det jeg venter på nå. Håper det går fort, fordi jeg liker ikke stemningen som er mellom meg og vertsmor etter at jeg fortalte at jeg ville flytte. 

Skolen går bra, og jeg klikker så utrolig godt med den chilenske utvekslingsstudenten. Vi har det så utrolig morsomt sammen! Ellers er amerikanere generelt utrolig greie, og jeg har blitt kjent med mange, men føler ikke at jeg virkelig kjenner folk enda, eller at jeg på noen måte har havnet i en "gjeng" enda. Spiller volleyball og har trening hver dag (man-tors, noen ganger fredager, men har ikke skole på fredager, og noen ganger søndager :):):):)) pluss kamper! Så er ganske travel, men føler jeg har vanskeligheter med å være meg selv, fordi jeg har så mye hjemmelengsel. Føler meg alltid mye bedre etter at jeg har snakket med familie eller venner hjemme, fordi jeg føler at de på en måte minner meg på hvem jeg er, noe som gjør det så mye enklere for meg, pluss at jeg slipper å tenke på hvordan de har det hjemme. 

Timeplanen min ser sånn ut for dette semesteret:

1. period: Study hall

2. period: Human body anatomy & physiology

3. period: US + Vietnamese history

4. period: Creative writing

5. period: Volleyball 

6. period: Pre-calculus/ Trigonometry/ College Algebra

7. period: Chemistry

Elsker lærerene mine i Chemistry og Volleyball! Misliker sterkt (mehe) mattelæreren fordi han gir mest lekser på hele skolen (noe folk sier hvertfall) og gjør at jeg ikke har tid til annet enn å dusje, spise middag og gjøre mattelekser før jeg går og legger meg om kvelden. 

Foresten så merker jeg at familieproblemer ogsånt er utrolig vanlig her. I går skulle jeg kjøre med en til et sted, og han hadde masse bokser i bilen og jeg bare "hva er dette?" og han sa det var fordi han nettopp hadde rømt hjemmefra eller blitt kastet ut fra moren sin sitt hus. Bare et av mange eksempler, pluss at folk snakker veldig åpent om det! 

I guess that's it for now. Håper neste gang jeg kan blogge er fra min nye vertsfamilies hus og at de da har internett!!!!

Savner dere hjemme <3

 UPDATE

 • Date: 18.sep.2011 | Time: 00:41

Er i Pendelton, Oregon med to familier fra kirken som ville ta meg med! Vertsmor er ikke med. Det er en slags cowboy thing, og det er som tatt rett ut fra 1500-tallet!! Promise. Bare sook paa google: Pendelton round up. Crazy.

Har hatt endel hjemmelengsel og ting har vaert kind of crazy, men jeg faar komme tilbake til hva som skjer videre!Siden vertsmor ikke har internett er dette forste gang jeg er paa internett siden NYC, som betyr at jeg har barely talked with my friends back home. Merker at norsken svikter. Men naar jeg ikke snakker saa mye med de hjemme, skulle man tro jeg hadde mindre hjemmelengsel, men sannheten er at jeg heller tenker paa dem mer og lurer paa hvordan de har det mer! Har snakket endel med mamsi og familien da!! :) Jeg har det bra naa! Siden sist har jeg vaert i NYC, mott kontaktpersonen og vertsmoren min + masse familie av vertsmoren min, hatt forste skoledag,, vaert i Corvallis, Albany, feiret bursdag osv. osv. osv. Brownsville er en liten by som prover aa ivareta de historiske tingene ved byen! Er crazy hvor gammeldags byen er, men jeg liker den! Den er koselig!! Vertsmor bor inne i skogen og er langt unna alt annet sivilasjon, saa jeg kjeder meg veldig lett, noe som resulterer i hjemmelengsel. Jeg startet paa skolen paa mandag, og var der mandag og tirsdag, ogsaa dro jeg paa camping trip! Verdens soteste jenter jeg er paa tur med naa!! Hadde bursdag i gaar og de ga meg happy birthday cards og godteri og tepper hvis jeg fros og masse mer!! Jaine er den minste paa 3, og Maddie er den eldste paa 11. Pluss Stephanie da, som er jenta i familien jeg er med (vertsmor er ikke med)! Alle er kjempekoselige og morsomme!!

Beklager for rotete oppdatering, ville bare si at jeg lever og at jeg Maa nok komme med en bedre oppdatering senere. Bare et lite livstegn!!

Savner alle hjemme utrolig mye !!! <3BROWNSVILLE, OREGON!

 • Date: 01.sep.2011 | Time: 00:25

//happyface


I natt rundt kl. 3 sjekket jeg profilen min på ISE for siste gang før jeg skulle legge meg, and guess what!? Jeg har fått velkomstfamilie! :-) Jeg skal bo i Brownsville, Oregon, en liten by på 1700 innbyggere som ligger midt mellom byene Albany, Eugene, Lebanon og Sweet Home! :-) ca 20-30 min. unna alle sammen. Det er en veldig liten og litt historisk by føler jeg. Når jeg ser på bilder derfra tenker jeg på sånne filmer fra gamledager! Just take a look:


Skal gå på Central Linn High school som har rundt 370 elever - ikke for stort for min del! Haha komisk at de har kobraslangen som sånn maskot eller symbol, i og med at jeg hater slanger! Det vet dere som kjenner meg! Klarer ikke engang å se på bilder av de, og lucky enough så henger det et stort bilde av en i gymsalen. YAY ME! 

Dette er jo min andre familie etter at jeg takket nei til den første, så jeg ble så lettet når jeg endelig fant det ut! Sånn det ser ut nå skal oppholdet mitt starte hos en enslig dame som er pensjonert og rundt 75 år! Kan jo bli veldig koselig det! Vet ikke hvor lenge det blir at jeg skal bo der heller, alt fra to dager til to uker til et halvt år til et år! 

Det jeg vet er at hun har to katter og bor i bondedelen av Brownsville, som vil si litt ute på landet. Hun går i kirken og vil at jeg skal være med, noe jeg ikke har noe i mot even tho jeg ikke er kristen (jeg vet egentlig ikke helt hva jeg er... heh, kanskje hinduist?!). Hun liker kunst og virker generelt som en veldig koselig dame! 

Så dette blir bra!! Men hverdagen min er selvfølgelig ikke uten spenning nå som jeg vet at dette bare er en velkomstfamilie. Hva betyr det egentlig at det er en velkomstfamilie? Jeg har ikke engang skjønt det helt! Er det en mulighet for at jeg skal bo der hele året? Huh? 

 ENDELIG VERTSFAMILIE!

 • Date: 31.aug.2011 | Time: 03:16

Da har jeg fått min andre og endelige vertsfamilie!!!! ENDELIG. Sjekket profilen min for litt siden og etter det har jeg ikke klart å gå og legge meg selvom jeg burde det!!!! Alt jeg kan si for now er at det er i Brownsville, Oregon, og det er 20 min. unna eline!!! da må vi jo få se hverandre gjennom året!!! :D har ikke fått vite noe explorius enda så derfor kommer jeg tilbake med mer senere!!!

Sorry for masse skrivefeil og alt sånt men jeg er bare så STOKED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!What is this feeling

 • Date: 28.jun.2011 | Time: 20:07

Sommerferie, sommerferie, sommerferie, folkens! Det siste året har gått utrolig fort og jeg er redd den neste tiden og neste år kommer til å fly like raskt forbi. Jeg har begynt å si hade og ta farvel med noen, som jeg kanskje ikke vil se igjen noen gang, siden jeg mest sannsynlig skal bytte skole i tredje klasse. Det er utrolig slit å ikke vite når jeg skal dra, fordi da ender det med at jeg tenker sånn "ok, kanskje jeg ser henne igjen, kanskje ikke". Dermed har jeg også kanskje sagt mitt endelige au revoir til noen av mine beste venninner.

width=
Jeg sitter med en følelse som det er vanskelig å sette ord på, men jeg tror de fleste utvekslingsstudentene føler det samme eller har følt det, you know, at some point. Tror det er det at jeg føler at jeg vil være litt superwoman og vil klare alt på en gang, leve to liv. Etter videregående har ting vært litt absurde og jeg har ikke trivdes helt i klassen jeg går i, men nå begynner endelig brikkene å falle på plass. Jeg begynner å skjønne hvilke mennesker som er de jeg vil omringes av, og jeg begynner å skjønne hvem jeg er i forhold til disse menneskene. Jeg gruer meg og veeet at det vil bli vanskelig å bare forlate det.

Merker de negative tankene har begynt å ta overtaket på tankegangen min nå i det siste. Selvom året mitt over dammen nærmer seg med stormskritt, så virker alt så utrolig langt borte. Så urealistisk. Kanskje det har noe med at jeg ikke har fått vertsfamilie og vet dermed ingenting om hvordan, hvor, eller med hvem året mitt skal tilbringes? Eller så er det bare det at jeg begynner å bli smådesp av ventetiden.

 

 

width=

GOD SOMMER! Oppdaterer hvis det skjer noe nytt på utvekslingsfronten, som f.eks. at jeg får vertsfamilie!! PRAY FOR MEE

Les mer i arkivet » Mars 2012 » Februar 2012 » Januar 2012

WELCOME


Reiser til USA skoleåret 2011/2012 for å være utvekslingselev gjennom Explorius/ ISE. Kommer til å blogge under oppholdet, men også om evt. forberedelser og søknadsprosessen. Stay tuned, hvis du vil følge mitt livs hittil største reise!

WISE WORDS


  "Our biggest regrets are not for the things we did, but for the things we didn't do"

  "No one is in control of your happiness but you; therefore, you have the power to change anything about yourself or your life that you want to change."

  "We all have our own life to pursue, our own kind of dream to be weaving. And we all have some power to make wishes come true, as long as we keep believing."

LATEST POSTShits