den siste tiden pt. 1 - amerikansk jul

For å si det sånn, amerikansk jul er annerledes. Likevel var veldig koselig! Her er det mer plastikk fantastisk enn tradisjonelt, sånn som jeg er vant med i fedrelandet. 24. var vanlig dag. Dro og fikk fjort unna siste juleshoppingen, og spiste ute! 25. er liksom julen her, og folk skjønner ikke hvorfor 24. er "dagen" i Norge når jeg forteller dem det. Ikke vet jeg. Uansett, dagen begynte med å stå opp og vi lagde æbleskiver til frokost. Her er det kalt "danish pancakes". Vertsfamilien min lager det hver jul fordi de smakte det en gang og katharina elsket det så da ble det til en tradisjon fordi det var noe skandinavisk, og vfar er halvt norsk! Så spiste vi det og bacon til frokost mens vi åpnet gaver.


åpne julestrømpe! 
her lages æbleskivene! 

Etter frokost var det tid for kirke! Og deretter hjem å åpne pakker :) wee, er alltid som en liten unge i juletiden, ikke minst er det gøy med pakker (ja materialistisk heh men hvem er vel ikke det nå til dags?) men alle er også så glade rundt juletider! God stemning! 


ingen som blir utelatt her i huset nei! 


Kineseren feiret sin første jul! 

Tusen takk for alle søte gaver jeg fikk av dere der hjemme til jul! Setter stoor pris på det :-) Etter julegaveåpning var det tid for julemat. Med julemat mener jeg.. fløtegratinerte poteter, gele (til maten ja.. rart), noe kjøtt greier som jeg ikke likte, og masse annet rart! 


"julegele" ...

Så var det egentlig bare å slappe av på kvelden og drive med gavene vi fikk osv.! :-) Tror jeg. Husker ikke helt, haha! 

Det som er med amerikansk jul, er at det er mindre stemning! Jeg er liksom fan #1 av adventstiden, romjulen også videre, fordi det er fylt med tradisjoner og julestemning! Her er det liksom. Annerledes. Det er pynte huset, og dett er dett. Er sikker på at det er veldig annerledes fra familie til familie da, men hvertfall virket det som om min nesten var litt ensom. I forhold til hvordan familien min hjemme tilbringer desember! 

Alt i alt en morsom opplevelse, men litt skuffende. Får meg til å sette pris på norsk jul :) <3 

Skriv en ny kommentar


Designet er laget avJulie Halvorsen.

,

Tilbake til forsiden

"Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow."

"Life is a journey, not a destination"

"One day your life will flash before your eyes. Make sure its worth watching."

"Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced."
hits