Økonomi

Heisann! Har ikke hatt mye å blogge om i det siste, rett og slett fordi det ikke er mye nytt på USA-fronten! :-( Desverre. Men så tenkte jeg at jeg kunne forhøre meg litt med dere andre utvekslingsstudenter da, ang. økonomien og jobb og stipend og alt sånt!

Jeg er så heldig at mamma og pappa betaler hele programavgiften for meg, slik at halvparten av stipendet kommer de til å få. Men hvor mye får man i stipend sånn ca? Jeg aner ikke. Noen som vet? Uansett, så får de det, og resten kommer de til å spare for meg, eller jeg sparer det selv, sånn at jeg kan ha de å betale eventuelle reiser underveis.

Så var det dette med lommepenger da. Kommer dere til å få tilsendt månedspenger? Evt. hvor mye kommer dere til å få sånn ca. i mnd? Altså, mamma og pappa kommer til å sette inn ca. 1500-2000 kr i mnd. på kontoen min. Ikke for å høre helt bortskjemt bitch ut, men altså.. jeg tror jeg bruker mer enn 2000 kr tilsammen i mnd nå. Sånn at jeg syntes det hørtes lite ut i begynnelsen, men såååå kom jeg på at alt er jo tydeligvis mye billigere i USA, men så må man jo som oftest betale for noen av måltidene selv, tannkrem (lol) osv. selv right? Så jeg vet ikke jeg.. Regner med at 1500-2000 kr er passe! Eller hva?

Jeg er ikke en systematisk sparer akkurat... men siden rett før jul har jeg klart å spare en del. Jeg har ingen jobb nå, men jeg tar en rengjøringssession hos min mormor annenhver uke, og da tjener jeg 300 kr. Dessuten så har jeg greid å spare endel fra å få penger av mamma eller pappa for å kjøpe klær, og heller spart de fordi jeg tenker at jeg heller vil ha de med til USA. Tenker kanskje å bruke litt av konfpengene mine også hvis det trengs. Hvor mye har dere spart? Har dere evt. noen lure sparemetoder å dele? Jeg vil gjerne ha en deltidsjobb men jeg merker at det drar seg til på skolen og derfor har jeg rett og slett ikke tid til å jobbe når jeg har nok med å holde snittet mitt over 4,5, trene på sats, være med venner, danse, og være med familie osv. Men jeg vurderer det. Hva slags jobber har dere? Evt. vet dere om noen slags jobber man kan få når man er under 16 år? Deltidsjobber altså. Eller sommerjobber.

Ble langt og komplisert dette her.. heh, sorry...

Celine

02.feb.2011 kl.20:36

Heey :-D Jeg reiser også til USA neste år, så linker deg og forhåpentligvis linker du tilbake! :)

Man kan få opptill 50. 000 i stipend fra lånekassen, men er vel ikke normalt å få så mye dekket. Tror det kommer ann på hvor mye foreldrene dine tjener om de er skilt osv, ettersom lånekassens stipend er behovsprøvd. Jeg pleier også å bruke oppmot 2000 kr i måneden her hjemme i norge, så regner med at det blir noe av det samme i USA, bortsett fra å kanskje få ekstra penger for spesielle ting som ferier, høytider osv :) Jeg har ikke jobb, men har heldigvis foreldre og besteforeldre som hjelper meg på veien. Håper også på å få så mye som mulig av stipendet :)

Hvilket selskap reiser du forresten med? :-)

Celine

Madelen i New York

02.feb.2011 kl.20:45

Jeg får sånn ca 2500 kroner i måneden, pga det er pappa sitt barnebidrag. Det går jo egentlig til mamma, men siden jeg ikke bor hos mamma det året, så må jo jeg få dem selv! :D

Er enig i at det plutselig kan bli dyrt i lengden ja, man må jo antagelig kjøpe sånne hverdagslige ting selv!

Cecilie

02.feb.2011 kl.22:00

Er kanskje lettest å få seg jobb på kafé eller dagligvarebutikk eller lignende når du er under 18. Jeg jobber på en kafé i byen (søstra til onkelen min (eller, han som tanta mi gifta seg med, haha) jobber der, så tanta mi sa jeg burde søke der), tjener kun 90,- i timen med 20,- helgetillegg etter 14:00, ikke all verdens, men helt greit - er jo penger trossalt, hehe. Fikk nettopp rundt 3000,- satt inn (både for des og jan)! Har ikke tid til å jobbe så mye da, de stenger 6 i ukedagene og 4 på lørdager, stengt på søndager. Jobber ca to lørdager i mnd, og sjeldent i ukedagene, da jeg er ferdig kvart på 4 tre dager i uka, som vil si at jeg kun får jobba der 4-6 ca, og da skjer det ikke så mye uansett.. men men

Haha, mye unødvendig informasjon. Du burde sjekke nav.no, og bare spørre deg litt rundt der du bor ang jobb! ;)

Penger vet jeg ikke, 1500-2000,- kanskje? Får vel egentlig se det an etter hvor mye jeg bruker der sånn ca.

Chaltu i USA.

03.feb.2011 kl.00:54

Hei :D jeg resier også til USA med ef :D

Jeg kjenner en jente som er i usa nå. Og hun fikk 60 000kr i stipend. Men hun bor bare med moren hennes, og faren er dø. Så jeg tror at man kan få opp til 60 000kr i stipend.

Jeg jobber på 7- eleven. 2 dager i uka ( lørdag og søndag ) jeg har spart 21 000 kr. Har tenkt å kjøpe meg ny pc og ipod. derfor.

Hilde

03.feb.2011 kl.09:39

Jeg har en jobb som jeg tjener litt på i tillegg til at jeg gjør litt husarbeid, så jeg legger alltid vekk halvparten til USA. Når jeg er der borte tror jeg de setter inn sånn 1500-2000, så bruker jeg bare det jeg har spart opp hvis jeg trenger mer :)

Maren

03.feb.2011 kl.17:34

Mamma og Pappa betaler alt for meg, men de skal jo ta stipendet da. Også regner jeg med at jeg må dekke mye av til New York og sånnt selv, pluss at jeg betaler for type legetime etc. nå så.... Ellers så jobber jeg jo for fattern en gang i blandt med 95 kroner timer, og det funker superbra. Har tenkt på å skaffe meg sommerjobb, men vet ikke helt hvor. Har ikke spart opp en viss sum, men regner med å jobbe til sommeren slik at jeg bruker de pengene i USA. Akuratt nå sparer jeg nemlig til Florida, whohooo <3

Ane i Colorado

04.feb.2011 kl.19:49

Jeg tror jeg kommer til å få mellom 2000 - 2500, men jeg er ikke helt sikker! Er det greit om jeg linker deg ? :-)

Olivia

05.feb.2011 kl.21:34

Så søt blogg du hadde! Høres kjempespennende ut med utveksling, har tenkt på det selv :-) vet ikke hvor da, men USA er jo en klassiker som aldri slår feil! blir sikkert et helt fantastisk år, kommer nok til å følge bloggen din :-D

Cathrine, i Wisconsin

08.feb.2011 kl.17:33

Utrolig spennende å lese utvkeslingsblogger :)

Jeg reiser selv til høsten og tenkte vi kunne linke til hverandre? :-D

Sigrid Røsæg

09.feb.2011 kl.18:28

Hei :- ) Jeg sparer en del penger selv. Jobber på restaurant og cafe, så jeg legger til side en god del av lønnen på sparekonto. Er engentlig veldig vanskelig å finne en jobb når man er så ung. Jeg hadde rett og slett bare flaks, i og med at de jeg jobber hos var utrolig oppråde. Men det er helt klart verdt et forsøk, så det er bare å sende ut så mange søknader du orker, så kanskje du får napp.

jeg har også et par spørsmål ang. fagvalg til neste år, og lurte på om du ville ta en tur innom bloggen min å se om du kanskje kan svare meg.

Jeg, linker deg forresten. Bra blogg! :- D

Andrea

10.feb.2011 kl.22:07

Jeg har spart opp litt selv, pluss at jeg får litt av mamma og pappa. Men jeg tror nok jeg skal få de til å "passe på" pengene mine, sånn at de kan overføre rundt 2000-3000 i måneden, slik at jeg ikke bruker opp alt med en gang : )

Lisa Boije

16.feb.2011 kl.15:18

jeg jobber på Metro lekeland, ca to-tre dager i uka. Veldig greit!

Så da prøver jeg hvertfall å spare et par tusen hver måned :)

ellers skal foreldrene mine overføre penger til meg hver måned!

idaibrasil

20.feb.2011 kl.14:59

Har tenkt på akkurat dette jeg også, så bra at jeg ikke er alene! :-) Jeg har søkt helgejobb på Cubus (haha) fordi jeg går på skole og har ikke tid i ukedagene. Håper derfor jeg tjener litt derfra. Har ikke søkt om stipen enda, men det jeg får av stipend går rett til mamma og pappa, da det er de som betaler hele summen først liksom.

Lommepengene er jeg ikke helt sikker på enda, men kan tenke meg at det blir noe sånt til meg også, at de setter inn et fast beølp i månedene. : -)

Skriv en ny kommentar


Designet er laget avJulie Halvorsen.

,

Tilbake til forsiden

"Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow."

"Life is a journey, not a destination"

"One day your life will flash before your eyes. Make sure its worth watching."

"Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced."
hits