Fagvalg og godkjent vg2

Først vil jeg si gratulerer så mye med vertsfamilie til Marie!! Ble kjempenysjerrig og glad på hennes vegne, synes det er utrolig spennende! :-D Har ikke noe i mot å vente litt til jeg, liker ventingen sånn passe godt :-D Det er jo så gøy å se at andre begynner å få familie :-D

Så lurte jeg på noe. Hva må dere gjøre for å få året godkjent? Har snakket med rådgiveren, og det eneste jeg må, er visst å stå i alle fag, og sende inn et skriv/søknad  til rektor som en bekreftelse på at jeg skal på utveksling ogsånt, og at jeg skal søke om et år fri. Skjønte egentlig ikke det. Heh. Skjønte egentlig ingenting. Men jeg vet at det ikke er noen fag jeg må velge, bortsett fra matte som tilsvarer det jeg ville valgt i Norge. Det viktigste er at jeg klarer å fordype meg i 2 fag i 3. klasse. Fagene jeg har tenkt til å velge da, er:

1. Chemistry - og fordype meg på dette i 3. klasse

2. Pysics - fordype meg i dette også i 3. klasse

3. Pre-calculus (R1) - Hvis jeg velger dette mattekurset får jeg realfagspoeng, og jeg kan fortsette med R2 i 3. klasse, noe jeg også skal.

4. US history - Er ikke dette obligatorisk?

5. English - Er det også obligatorisk? Hvis ikke vil jeg gjerne ha et litt lettere ett.. hehe, kanskje Study Hall elns.. Hadde vært greit diigg det.

Så, når jeg kommer hjem, så kan jeg velge 3 fag i 3. klasse, i tillegg til å ha matte R2, som jeg har i stedet for den obligatoriske matten 2T eller 2P. Da har jeg planer om å velge ( i tillegg til R2) kjemi, fysikk og enten psykologi eller engelsk lit. :-) Ser at dette kommer til å bli hardt altså... Uff, men jeg regner med det ikke er noe problem å bytte hvis det blir FOR vanskelig. :-P Hva skal dere velge? :-)


Recently hearted //weheartit

Edit: Jeg trenger ikke ta språk(fransk) i USA med mindre jeg skal velge det i 3. klasse, noe jeg ikke har planer om. :-) Trenger heller ikke ta det som privatist e.l. fordi jeg lærer bedre et annet språk, så fransk er dermed avsluttende for meg i år :-)

hmljiusa

15.jan.2011 kl.19:45

Jeg må få stå-karakter i alle fag der borte også må jeg ta fag jeg kan bygge videre på :) i følge organisasjonen må jeg ha noe form for historie og engelsk, også må jeg ha spansk, for jeg gidder ikke å ta det med 2. klasse når jeg kommer hjem :) ellers skal jeg ha kjemi, fysikk, S1 matte ^^

Maren

15.jan.2011 kl.20:11

Må gjøre noe av dem samme som deg, men skal ta privatisteksamen i engelsk. Da har jeg muligheten til å endre fag til noe jeg absoultt ikke har bruk for (f.eks hvis matten blir for vanskelig så kan jeg bytte til biologi 1 eller rettslære), altså fag jeg ikke bygger videre på. Har i tillegg tenkt til å prøve å få tatt spansk i USA, for jeg tror du har mulighet til å ha ett fag til (?).

Sofie

15.jan.2011 kl.21:00

Jeg må selvfølgelig stå i alle fagene borte i USA :) Ellers MÅ jeg ha to fag i USA som jeg kan bygge videre på i Norge på tredjeåret! Har tenkt å ta noe som tilsvarer rettslære og sosiologi slik at jeg kan ta rettslære 2 og politikk i Norge :) Ellers å har jeg kanskje tenkt å ta egelsk, også tar jeg engelsk på tredjeåret som privatist (skolen min tilbyr ikke dette fagen, men har mulighet ta det uansett).

Så skal jeg ha spansk (hvis jeg vil), matte og US History + skal lese på egen hånd litt norsk og historie samt ta med meg bøkerne.. og ha litt smått kontakt over nett med norsk/historie lærer i Norge :)

hmljiusa

16.jan.2011 kl.12:58

RE: Troor us history er obligatorisk :) er ikke helt sikker ^^

Viktoria

16.jan.2011 kl.22:03

SV: Får man realfagspoeng av å velge pre-calculus? Da skal jeg i allefall velge det! Virker som vi skal velge nesten akkurat de samme fagene! Gøy å lese om noen som skal "gå gjennom" noe av det samme som meg, så linker deg, jeg :)

andrea

19.jan.2011 kl.16:03

jeg skal også reise neste år, linker deg jeg :)

Skriv en ny kommentar


Designet er laget avJulie Halvorsen.

,

Tilbake til forsiden

"Learn from yesterday, live for today, hope for tomorrow."

"Life is a journey, not a destination"

"One day your life will flash before your eyes. Make sure its worth watching."

"Life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced."
hits